Buna ziua, lucrez la o societate care are mai multe sedii secundare . Pe data de 4.
03.2010 am primit previz prin care se spune ca s-a stabilit inchiderea punctului de lucru cu 1.04.2010. In preaviz mai scrie ca incepand cu data de 1.04.2010, dupa perioada de preaviz acordata de angajator potrivit art.74(2) din CCm unic la nivel nationalde 20 de zile,contractul meu de munca inceteaza in conformitate cu art. 65(1) din codul muncii. Tin sa precizez ca directoarea punctului de lucru este plecata in strainatate iar eu trebuie sa ma ocup de toate actele zilnice. Intrebarea mea este pot cere angajatorului sa vin doar 4 ore la serviciu.
Multumesc
CCMU- Art. 74. (3) În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
Preaviz
Buna ziua.Atat in cazul preavizului dat de firma salariatului cat si in cazul preavizului dat de salariat firmei , este legal ca salariatul sa lipseasca 4 ore ... (vezi toată discuția)