As dori sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare si cadrul legal:Pot renunta la somaj pentru a ma angaja pe o perioada de 6 luni, dupa care sa reiau somajul?
Va multumesc!
Da.
Dupa ce se inregistreaza la ITM contractul de munca cereti un exemplar angajatorului si mergeti cu o copie la ANOFM.
1. Daca aveti contract de munca cu 8 ore/zi veti beneficia de la somaj de 30% din indemnizatia de somaj pana la data la care vi s-ar fi terminat perioada in care ati fi primit indemnizatie.
2. Daca va inceteaza acest contract de munca de drept (la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat) sau prin desfiintarea postului, veti putea intra din nou in somaj.
Somaj
ciric luminita
daca mi-a expirat contractul de munca ,care a fost pe durata determinata ,primesc somaj? daca da inseamna ca trebuie sa ma duc la personal sa mi se dea actele ... (vezi toată discuția)
Somaj!
camelia21
Buna seara!
Ma confrunt si eu cu aceasta pb ca si alti romani!Mi se cere demisia de la servici pe motive care nu tin de mine,ca sa evit certurile si jignirele ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie
Mihalciuc
Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)