avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

daca mi-a expirat contractul de munca ,care a fost pe durata determinata ,primesc somaj? daca da inseamna ca trebuie sa ma duc la personal sa mi se dea actele necesare introducerii somajului?
Cel mai recent răspuns: ContSters85576 , utilizator 23:57, 17 Aprilie 2010
Beneficiati daca aveti un stagiu de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni dela data expirarii contractului (12 luni cu un program de 8 ore).
Da, puteti primi somaj, daca indepliniti si conditia de a avea 12 luni stagiu de cotizare in ultimele 24 (nu neaparat consecutive si nici la acelasi angajator).
Pasii sunt urmatorii:
- cereti angajatorului eliberarea adeverintei tip cu stagiul de cotizare la somaj (o gasiti pe site-ul ANOFM); daca e necesar cereti si de la angajatorii anteriori, astfel incat sa aveti 12 luni in ultimele 24
- mergeti la ANOFM cu adeverinta, cartea de munca si celelalte acte solicitate (daca mergeti in termen de 30 de zile de la data incetarii contractului de munca primiti indemnizatie de la aceea data, daca depasiti acest termen primiti indemnizatie de la data la care depuneti dosarul)
da intrunesc toate conditiile acordarii de somaj dar nu am primit nimic precum ca asi avea dreptul la somaj
multumesc mult pentru raspuns
Interventie moderator

Va rog sa cititi si sa respectati regulamentul de postare in Forum. Mesajul dublat a fost sters.
Multumesc!
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.


Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Somaj la incetarea contractului cristi_cc cristi_cc Buna ziua Am fost angajat pe perioada determinata si a expirat contractul. Am contributie la somaj 5 ani. Intrebarea mea ar fi: Pot sa beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Renuntare somaj liliana elena liliana elena Buna ziua, As dori sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare si cadrul legal:Pot renunta la somaj pentru a ma angaja pe o perioada de 6 luni, dupa ... (vezi toată discuția)
Cim pe perioada determinata vs. somaj tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara! Daca unui salariat ii expira contractul de munca incheiat pe perioada determinata de 1(una) luna, si are stagiu de cotizare de min.12 luni, in ... (vezi toată discuția)