avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj asistent personal persoana handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj asistent personal persoana handicap grav

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Sunt angajata ca si asistent personal pt persoana cu handicap grav de 20 de ani, iar saptamana trecuta am primit o vizita din partea primarului, care imi spunea ca, din cauza lipsei fondurilor necesare va trebui sa ma trimita in somaj.
A invocat reducerea de personal din cadrul primariei.
Ce ar trebui sa fac? este corect?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat..


Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:20, 16 Martie 2010
Solicitati, in schimb, plata indemnizatiei prevazute de legea 448/2006, acordata persoanei cu handicap grav, care nu-si poate angaja insotitor (cuantumul este net-ul din 705 RON, cam 540 RON (aceasta indemnizatie, primarul este obligat sa o acorde) - titularul indemnizatiei va fi persoana cu handicap grav, care nu va ramane astfel fara nici un fel de venit.
Daca primarul face restructurari in baza art. 65 din Codul Muncii, nu prea aveti ce face...parerea mea:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap gabitza_166 gabitza_166 1. Cf. legii 448/2006 pers. cu handicap beneficiaza de un salariu minim pe economie. De 3 ani nu ni s-a marit aceasta indemnizatie. A ramas la 587 in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de insotitor ContSters146151 ContSters146151 Numele meu este Cristescu Mircea,locuiesc in Comuna Leordeni/Arges. Am cateva nelamuriri si de mai bine de un an nu le gasesc raspunsul. Beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap micsorata cristinabarbu cristinabarbu Buna seara. Astazi am fost anuntata ca \"Guvernul Boc\" a hotarat sa taie 200 lei din indemnizatia de handicap de care beneficia baietelul meu, el avand un ... (vezi toată discuția)