avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale neincasate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale neincasate

Buna ziua!
Am lucrat la o societate, iar in urma cu cateva zile mi-a depus cererea de demisie intrucat nu am mai primit salariul in intregime (din motive de criza) inca din luna oct 2009.
Credeti ca pot sa-mi mai recuperez drepturile salariale neincasate?#-o
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 15:34, 16 Martie 2010
da! drepturile salariale restante se pot cere in instanta in termen de 3 ani de la nasterea dreptului de actiune.
DA! Va recomand sa sesizati ITM mai intai si concomitent sa actionati firma in judecata. Fiind litigiu de munca nu se platesc taxe
Sigur ca puteti solicita, dar mai intai trebuie sa apelati la mediere, pentru ca mai apoi sa chemati in judecata fostul angajator, fiind un litigiu de munca
Inainte de a ajunge la instanta, este recomandat ca, in situatia in care societatea nu va plateste drepturile salariale restante, sa depuneti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua cristina_banu cristina_banu Buna ziua, Lucrez din luna iulie la o firma, iar dupa 2 saptamani mi s-a facut contract de munca pe o ... (vezi toată discuția)
Intrebare crstianp crstianp Ce pot face in cazul in care eu am lucrat cu forme legale in cadrul unei companii, am plecat cu demisie cu toate formele legale si nu mi-a fost virata ... (vezi toată discuția)
Nu ne-a fost plătit salariul de trei luni. cum putem să ne obținem drepturile? wizzard68 wizzard68 Buna ziua ! In cadrul societatii unde imi desfasor activitatea nici un salariat nu si-a primit drepturile salariale din luna noiembrie 2017. Patronul firmei ... (vezi toată discuția)