avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecinul ma inunda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecinul ma inunda

buna seara!
- am o problema mai veche cu vecinul de la et 1 care ma inunda in mod constant si nu vrea sa isi rezolve problema spunand ca nu este de la el
- am discutat si cu administratorul dar fara succes
- am pus plangere si la politie sperand ca o sa se rezolve, dar dosarul ( cu poze) sta la ei de mai bine de 2 luni
- stiu sigura ca e de la el, deoarece atunci cand nu este acasa vreo 3 zile incepe sa se usuce.
alta problema este ca la el nu e vizibila scurgerea , ma gandesc ca e din perete ( exact de sul WC),
ce as mai putea sa fac ca sa rezolv ?
- va rog sa imi raspundeti!!!:((
Cel mai recent răspuns: Adriana Biliboaca , utilizator 19:50, 1 Iulie 2024
faceti o sesizare catre conducerea administratiei de proprietari. sincer, eu am scapat de asa ceva incheind o polita de asigurare in care am trecut si cazul inundarii apartamentului de catre vecini. acum incearca se se mute....
Legea 230/2007 legea infiintarii, organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari spune:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
......................
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Nu pregetati sa-l informati pe vecinul Dv. ca exista posibilitatea sa-l chemati in justitie in baza acestor articole de lege.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
elga50, moderator
1-Sesizati oficial presedintele asociatiei,care conform art 15 din L nr 230/2007
Cu un preaviz de 5 zile ,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asocatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze ,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna ,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu.Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

2-Desfasurati demersuri pentru identificarea si indepartarea cauzelor inundatiilor repetate,dupa care incheiati polita asigurare pe locuinta.
multumesc pentru raspuns!
am sa incerc si asa. sper ca de data asta sa fie cu succes/
am incercat sa inchei o polita de asigurare, doar ca cei de acolo mi-au spus ca nu pot face asigurare daca sunt pagupe.

Alte discuții în legătură

Cum actionam impotriva vecinilor care ne inunda si nu pot fi contactati (nu se lasa contactati)? butiic butiic Buna ziua, As dori sa stiu care ar fi pasii pentru a solutiona o problema cu un vecin care ne inunda in mod constant, stricand un perete al apartamentului ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecini savuanamaria savuanamaria Buna seara, am si eu cateva probleme pe care nu le stiu rezolvarea, si anume: -vecinii de deasupra mea ma inunda in baie in continuu, si spun vecinii pentru ... (vezi toată discuția)
Tevi fisurate la subsol,subsol cu apa,incotro? ContSters84764 ContSters84764 Buna ziua! Am cumparat de curand un apartament la parter ;dupa o luna am constatat ca la subsolul blocului se afla ``leopardul`` ;ce e de facut si cui ar ... (vezi toată discuția)