avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am mare belea ,varog ajutati-ma,cumva !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am mare belea ,varog ajutati-ma,cumva !

In 15 dec 2005,dupa divortul de sotie,prin Hot Inst.Judec .mi sa stabilit pensie alimentara pt baietel de 700lei,incepand cu 15 iunie cand am introdus actiunea de divort.Am inceput plata cu 1. 01 2006.Cand am putut,am platit cate 900 lei pe luna ,spre recuperare timp de 9 luni in anul 2006.Dar,fara sa fiu anuntat nici eu ,nici parintii mei unde mi-am ales domicilu,nici avocata ce ma reprezenta,pe 29 03 2005 ,ex- sotia a inaintat proces de marirea pensiei (la nici 2 luni dupa ce am primit Hotararea),proces desfasurat pe ascuns timp de 1 an si in 2007 ,ex-sotia mi-a trimis printr-o nepoata Hotararea de marire a pensiei dela 700lei la 1200 lei.Bineinteles ca am facut imediat recurs pe 26 03 2007 iar la prima infatisare am recuzat judecatorul fiind o pila de-a sotiei si a venit altul...dar?..in 30nov 2007 aceasta noua instanta a hotarat marirea pensiei la 1100 lei dar tot cu data de iunie 2005 CUM a FOST POSIBIL? inca nici acum nu mam dumirit !AM recuperat in 2006 APROAPE 3 LUNI SI DE ATUNCI AM PLATIT PENSIA NORMAL nemaiputand recupera Cum sa traiesti dint-un salar si sa dai si atatia bani mai ale ca sa judecat in lipsa ,fara noi ,se cheama pare-se LIPSA DE PROCEDURA

dar daca sunt pile ,totul e posibil la noi. am ajuns dupa 5ani si la final de partaj.Din sulta ce tre sa mi-o dea ,tot prin pile vrea sa-mi retraga suma aceasta de bani. si vrea sa mi-o reactualizeze...cu procente de inflatie (zice executorul ) 1)E normal sa mi se popreasca din sulta ce e spre executare?
2) E normal sa fie supusa procesului de inflatie?
3)Daca e vb de banii din 2002 -2006 nu intra sub incidenta prescrierii?
VA rog mult raspundeti-mi la ce sa ma astept?
Am rugat-o pe vecina sa va contacteze spre a ma ajuta.
Multumesc,LEONARD DUTA
Cel mai recent răspuns: etudor , utilizator 19:52, 28 Martie 2010
1. Plata si reactualizarea (sau marirea) pensiei de intretinere se face de la data introduceriicererii de chemare in judecata. Suma nu poate depasi limita impusa de lege, iar daca nu o depaseste, este perfect posibil.
2. Executarea pentru plata sumelor datorate se poate face asupra oricaror sume ce va revin ca plata. Cu toate acestea exista o ordine preferita in cazul executarilor silite si urmaririi bunurilor (in care intra si sumele de bani). In legatura cu acest aspect puteti introduce o contestatie la executare. Ar fi foarte bine daca ati angaja un avocat.
3. Prescriptia nu curge daca s-au facut acte procedurale de castigare a dreptului sau de executare silita. Chiar si sub acest aspect insa (al prescriptiei) trebuie consultat un avocat care sa vada in mod concret detaliile spetei dvs.
sumele sunt socotite corect?
angajatorul dvs a eliberat adeverinte de salariu, sau pe ce baza a decis instanta, suma lunara?
ma intreb cum de nu au ajuns citatiile la dvs...
solicitati sprijinul unui avocat, poate mai repara pe ici, pe colo
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters79003, utilizator
nu mi-ati raspuns daca e normal ca suma sa fie supusa calcularii procentului de inflatie.../pe anii din urma/.
multumesc,Leonard
normal, anormal, executorul recupereaza suma inscrisa in hotarare, executorul nu va poate lua un leu in plus
asta am inteles si stiuca recupereaza sumacarece trecutadar eu sunt patiot.am avut trecuta o suma ,pt care am platit si taxa si intre timp,pana la ultima faza mi sa facut o retinere adusa de partea adversa ,mai veche si la acea retinere executorul a facut 2 pagini de calcule spunand ca a adus suma la zi iar val initiala a etinerii ajunsese la inca jumatate din suma /zice ca era vb de procent de inflatie/si am renuntat la acea ex care am considerat-o ilegala . eu aveam de recuperat o suma fara acea retinere majorata,majorata.. eu am intrebat daca din suma ce trebuia recuperata e voie a se retine alte sume pretinse de partea adversa,ce nu au legatura cu acest proces de partaj

multumesc,Leonard

Alte discuții în legătură

Executare silita roxanik roxanik Cum se ajunge la o executare silita? Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)
Va rog,un raspuns si pentru mine! etudor etudor sentinta civila nr.......din 10 septembrie 2007,in final,hotaraste: majoreaza pensia de intrtinere lacare a fost obligat prin sentinta civilanr....din ... (vezi toată discuția)
Furt calificat si declararea mincinoasa a identitatii greseala greseala buna! Am rugamintea de a ma consilia intr-o problema la un furt calificat si furt de identitate. Sa va explic mai exact despre ce este vorba: acum cateva ... (vezi toată discuția)