In 15 dec 2005,dupa divortul de sotie,prin Hot Inst.Judec .mi sa stabilit pensie alimentara pt baietel de 700lei,incepand cu 15 iunie cand am introdus actiunea de divort.Am inceput plata cu 1. 01 2006.Cand am putut,am platit cate 900 lei pe luna ,spre recuperare timp de 9 luni in anul 2006.Dar,fara sa fiu anuntat nici eu ,nici parintii mei unde mi-am ales domicilu,nici avocata ce ma reprezenta,pe 29 03 2005 ,ex- sotia a inaintat proces de marirea pensiei (la nici 2 luni dupa ce am primit Hotararea),proces desfasurat pe ascuns timp de 1 an si in 2007 ,ex-sotia mi-a trimis printr-o nepoata Hotararea de marire a pensiei dela 700lei la 1200 lei.Bineinteles ca am facut imediat recurs pe 26 03 2007 iar la prima infatisare am recuzat judecatorul fiind o pila de-a sotiei si a venit altul...dar?..in 30nov 2007 aceasta noua instanta a hotarat marirea pensiei la 1100 lei dar tot cu data de iunie 2005 CUM a FOST POSIBIL? inca nici acum nu mam dumirit !AM recuperat in 2006 APROAPE 3 LUNI SI DE ATUNCI AM PLATIT PENSIA NORMAL nemaiputand recupera Cum sa traiesti dint-un salar si sa dai si atatia bani mai ale ca sa judecat in lipsa ,fara noi ,se cheama pare-se LIPSA DE PROCEDURA
dar daca sunt pile ,totul e posibil la noi. am ajuns dupa 5ani si la final de partaj.Din sulta ce tre sa mi-o dea ,tot prin pile vrea sa-mi retraga suma aceasta de bani. si vrea sa mi-o reactualizeze...cu procente de inflatie (zice executorul ) 1)E normal sa mi se popreasca din sulta ce e spre executare?
2) E normal sa fie supusa procesului de inflatie?
3)Daca e vb de banii din 2002 -2006 nu intra sub incidenta prescrierii?
VA rog mult raspundeti-mi la ce sa ma astept?
Am rugat-o pe vecina sa va contacteze spre a ma ajuta.
Multumesc,LEONARD DUTA
au voie sa va retina din sulta pe care o aveti de primit, problema se pune la suma pe care vor s-o retina..
mai bine consultati un avocat , care sa va vada si actele cap-coada
Am consultat un avocat si mi-a spus ca intra sub incidenta retinerii sumele aferente lunilor ,cu3 ani in urma dela data inceperii cererii de executare silita ,valabl fiind termenul de 3 ani impliniti pt sumele datorate de ambele parti DACA DEMERSURILE DE EXECUTARE INCEP LA 1 APRILIE 2010 SE POT RECUPERA SUME DIN 1APRILIE 2007 SI PANA LA 1 APRILIE 2010
ACESTA A FOST SFATUL DAT DE UN AVOCAT,FOST JUDECATOR.
E valabil acest sfat?
Va rog sa-mi raspundeti!multumesc!
Drepturile de creanta se prescriu, intr-adevar in termen de 3 ani daca nu s-a intrerupt prescriptia...daci daca sotia nu demonstreaza ca a facut cel mai mic efort sa va solicite pensia de intretinere.In fapt , instantele sunt foarte toleranta in probarea acestor minime diligente in cepriveste pensia alimentara...
Stimata doamna avocat, eu am platit pensie lunar ,minim 700roni. E vorba de hotarari date intre timp de marire sau micsorare de pensie care m-au trimis inapoi cu un an,sau mai mult.Fosta sotie nu mi-a facut nimic scris prin care sa ceara sa platesc dar era hotararea .eu am incercat sa recuperz in limita posibilitatilor in careva luni ,dar suma a crescut enorm dela 700 la 1100roni si cand am primit hot era deja trecut un timp aproape de 2 ani si nu am putut recupera suma caci hot a fost data dela data cand a inregistrat cererea,incluzand si perioada primului proces de marire la care nu ma fost citati nici eu,nici procuratoarea si nici avocata ce ma reprezenta,proces ce a avut ca urmare casarea hotararii in urma recursului meu dar la recurs sa dat plata nu de cand am facut recurs ci de cand a fost inregistrata cererea de marire de catre sotie. lucrez inafara si viata e grea ,chiriile mari ,criza... si m-au stramtorat ..VORBESC de perioada 2005- 2007 pana cand sa dat hot de 1100roni . cand sa dat hot am inceput sa platesc normal dar recuprarea nu sa mai putut face. si pentru perioada de inceput i-am dat 800euro dar gresala a fost ca am pus-o sa semneze..si nu a mai recunoscut nimic...care e parerea dumneavoastra vizavi de cele relatate in mod cinstit,adevarat?
?
Executare silita
roxanik
Cum se ajunge la o executare silita?
Mama a avut un proces prin care a pierdut o suprafata de teren si obligata la plata cheltuielilor de judecata in valoare ... (vezi toată discuția)