avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie in timpul CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie in timpul CO

Sunt in CO. Doresc sa-mi inaintez demisia.
Concret: pe data de17 .03 sunt in CO.
Pot sa-mi inaintez demisia in aceeasi zi?Sau trebuie sa depun o cerere de iesire din CO, apoi sa-mi depun preavizul?
Cererea de iesire din CO trebuie aprobata la HR,sau este pur si simplu o notificare prin care ii instiintez ca renunt la CO?
Prima zi de preaviz incepe in ziua de 17.03 sau in 18.03?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:59, 16 Martie 2010
Va inaintati demisia pe 17 si specificati in demisie aceasta data.Este cu sau fara preaviz demisia?Nu trebuie sa depuneti cererev de iesire din Co,puteti sa va depunesi demisia si sa stati in CO pe perioada preavizului asta daca este cu preaviz si daca aveti suficiente zile de CO.Demisia trebuie semnata de hr sau de reprezentantul legal al societatii, fiecare societate are" bucataria "ei
Nu ar fi cazul sa renuntati la CO. In definitiv sunt zilele dvs de CO si, mai ales, platite. Zilele de preaviz se pot lua dupa CO (la fel sunt zile platite).
Madalina Oprea a scris:

Va inaintati demisia pe 17 si specificati in demisie aceasta data.Este cu sau fara preaviz demisia?Nu trebuie sa depuneti cererev de iesire din Co,puteti sa va depunesi demisia si sa stati in CO pe perioada preavizului asta daca este cu preaviz si daca aveti suficiente zile de CO.Demisia trebuie semnata de hr sau de reprezentantul legal al societatii, fiecare societate are" bucataria "ei

Demisia este cu preaviz. Asta intrebam, daca preavizul decurge din ziua depunerii cererii, in cazul cand aceasta zi este zi de CO? Demisia este pe art 79.1, si eu intelesesem ca , acest tip de demisie NU necesita aprobare, ci este doar o instiintare a angajatorului ca imi depun demisia,din data respectiva curgand termenul de preaviz.

Nu m-am lamurit, pot sta in CO in timpul preavizului, sau trebuie sa ma intorc la serviciu?

A doua problema este ca am 5 zile de CO efectuate in avans( ar fi trebuit sa lucrez la acest angajator pana in luna iunie pentru a putea beneficia de aceste 5 zile, dar eu, depunandu-mi demisia pe 10.03 am efectuat 5 zile in plus, pentru care, probabil imi vor opri banii la viitorul salariu.
Va complicati, inteleg ca nu mai aveti zile de concediu. Va efectuati preavizul iar in urma lichidarii veti primii sau inapoia bani pe concediu. Efectuarea preavizului este obligatorie pentru salariat dar angajatorul poate renunta la aceasta obligatie si sa incetati contractul la o data convenita.
pneagu a scris:

Va complicati, inteleg ca nu mai aveti zile de concediu. Va efectuati preavizul iar in urma lichidarii veti primii sau inapoia bani pe concediu. Efectuarea preavizului este obligatorie pentru salariat dar angajatorul poate renunta la aceasta obligatie si sa incetati contractul la o data convenita.

Voi renunta la CO. Pot depune demisia fara a depune intai cerere de incetare a CO?
Angajatorul meu NU va renunta la preaviz,este cunoscut acest fapt.

Alte discuții în legătură

Preaviz si c.o. Viovas Viovas Buna ziua. Am o cerere de concediu de 10 zile de concediu aprobata, pentru perioada 06.10 - 24.10. dar azi, daca imi depun demisia cu preaviz si angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie si concediul de odihna in acelasi timp ? marius_4pm marius_4pm Sunt in CO si vreau sa stiu daca pot sa-mi bag preavizul?Daca da, cum vor decurge lucrurile?Adica preavizul va incepe imediat ce se termina CO, sau zilele ... (vezi toată discuția)
Zilele de concediu de odihna intra in calcului zilelor de preaviz pentru demisie? mikvin mikvin in perioada zilelor de preaviz la demisie, intra si zilele de concediu de odihna? situația este urmatoarea: - înainte de depunerea demisiei, salariatul a ... (vezi toată discuția)