avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua. am un angajat care ar dorii sa se pensioneze anticipat si nu stiu sigur daca este legal sa-i fac incetare de contract de munca fara sa stiu exact. Este nascut in anul 1953 luna apilie si s-a angajat in anul 1971 cu gr2 de munca pana 1975 luna iulie cand si_a schimbat incadrarea si pana in prezent nu avut nici o intrerupere , ar avea 39 de ani si o luna in campul muncii. astept un raspuns MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:16, 16 Martie 2010
Pensie anticipata partial la implinirea varstei de 60 de ani.
se solicita pensionarea anticipata in urma cererii angajatului,se trece in cartea de munca iar cu cartea de munca merge la casa de pensii.In momentul in care ii vine decizia de pensionare ii incetati contractul
se solicita pensionarea anticipata in urma cererii angajatului,

Nu are dreptul. Reducerea este de 5 ani si nu se cumuleaza cu alte reduceri, pe care de altfel nici nu le are.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
1. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala trebuie indeplinite doua conditii:
- varsta 60 de ani;
-stagiul de cotizare minim 35 de ani.
2. Stagiul este bun, varsta... mai are pana atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? BOBOCEA MIHAI BOBOCEA MIHAI Buna ziua,daca se poate as vrea sa stiu cind pot iesi la pensie, avind in vedere ca sint nascut in 1953,lucrez din 1971,(39 ani vecime) fara intrerupere si am ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare dupa legea din 2012 ionela gavriloiu ionela gavriloiu buna ziua va rog sa ma ajutati in calcularea varstei corecte de pensionare pentru tatal meu nascut in 20 septembrie 1953, avand grupa a 2-a de munca timp de ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)