avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Buna ziua. Locuiesc in Canada si tatal meu a decedat anul trecut. Dupa inmormantare am facut succesiunea la notar impreuna cu fratele si mama.
Nici fratele si nici eu nu am renuntata la dreptul de mostenitor si acum sunt parte mostenitoare pe 3 conturi bancare care fac parte din succesiune.
Cum pot sa ii permit mamei mele sa aiba acces la aceste conturi fara ca eu sa ma deplasez in Romania. Cu o imputernicire pe numerele de conturi exacte?

Merci!
Cel mai recent răspuns: elenateo , utilizator 20:02, 16 Martie 2010
Exact ! O imputernicire speciala, ca are dreptul sa depuna/ridice numerar, sa ridice extrase de cont, sa inchida conturile etc.
Intrebati si banca. Fiecare banca are o anumita formulare.
Buna ziua !
Pe baza unei procuri speciale incheiate in fata notarului.
Cu sima !
Da, o procura speciala care sa cuprinda exact numerele de cont respective si celelalte mentiuni. O puteti face la consulatu roman. Succes.
Procura la notariatul canadian ar presupune cheltuieli suplimentare de traducere si legalizari.
Va multumesc pt raspunsuri.

O sa incerc la Consulatul Roman sa vad daca pot face procura acolo.

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mă adresez specialiştilor de pe acest site cu rugămintea ... viorica1977 viorica1977 Bună ziua! Mă adresez specialiştilor de pe acest site cu rugămintea de a mă ajuta în următoarea problemă: eu şi fratele meu am moştenit, de la ... (vezi toată discuția)