avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie - parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie - parte vatamata

Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am fost citata ca parte vatamata in procesul de fond pentru un furt calificat si m-am prezentat.
Acum am primit o alta citatie pentru apel. Trebuie neaparat sa ma prezint? Si daca trebuie sa ma prezint acum, la apel, si totusi din nu stiu ce motive se va prelungi acest proces, va trebui sa ma prezint de fiecare data?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 21:24, 16 Martie 2010
Legal ,in calitate de parte vatamata in proces,va revine obligatia sa va prezentati ori de cate ori autoritatea apreciaza util si necesar prezenta dvs.
Avand in vedere ca citatia primita este pentru alta instanta, respectiv a fost atacata solutia instantei de fond,va revine obligatia sa va prezentati si sa raspundeti intrebarilor instantei
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca as putea sa nu ma prezint, mai ales ca bunurile au fost recuperate imediat dupa ce s-a comis furtul si n-am cerut niciun fel de daune. Tare as vrea sa nu ma mai puna pe drumuri:(
Oare se poate sa fac o cerere in care sa solicit judecarea in lipsa?
In situatia mentionata se impune ,din respect fata de instanta sa va prezentati la termenul comunicat si sa precizati instantei aspectul referitor la recuperarea bunurilor si ca nu mai intelegeti sa ridicati alte pretentii
Aici nu este vorba de respect fata de instanta , ci de pierderea aiurea a timpului. La urmatorul termen solicitati-i judecatorului sa nu va mai citeze fiindca v-ati recuperat bunurile furate si nu aveti nici un alt fel de pretentii (morale sau materiale).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost citata ca parte vatamata, desi nu am deschis nicio actiune in instanta alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema un pic ciudata (sper ca am ales corect aceasta sectiune a forumului - drept civil - pentru aceasta problema). In urma ... (vezi toată discuția)
Citare ca parte vatamata hanzo hanzo Daca esti chemat ca parte vatamata intr-un proces de furt, proces care nu e deschis de tine ci de politie, trebuie neaparat sa te prezinti? Ca martor stiu ... (vezi toată discuția)
Parte vatamata furt din auto ionutz05cti ionutz05cti Buna seara! Incerc sa fiu cat mai concis, fara a omite ceva... In aprilie mi s-a spart , masina, mi s-a sustras detectorul radar, pe care la cateva zile l-am ... (vezi toată discuția)