Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Am fost citata ca parte vatamata in procesul de fond pentru un furt calificat si m-am prezentat.
Acum am primit o alta citatie pentru apel. Trebuie neaparat sa ma prezint? Si daca trebuie sa ma prezint acum, la apel, si totusi din nu stiu ce motive se va prelungi acest proces, va trebui sa ma prezint de fiecare data?
Multumesc
Legal ,in calitate de parte vatamata in proces,va revine obligatia sa va prezentati ori de cate ori autoritatea apreciaza util si necesar prezenta dvs.
Avand in vedere ca citatia primita este pentru alta instanta, respectiv a fost atacata solutia instantei de fond,va revine obligatia sa va prezentati si sa raspundeti intrebarilor instantei
Multumesc pentru raspuns. Ma gandeam ca as putea sa nu ma prezint, mai ales ca bunurile au fost recuperate imediat dupa ce s-a comis furtul si n-am cerut niciun fel de daune. Tare as vrea sa nu ma mai puna pe drumuri:(
Oare se poate sa fac o cerere in care sa solicit judecarea in lipsa?
In situatia mentionata se impune ,din respect fata de instanta sa va prezentati la termenul comunicat si sa precizati instantei aspectul referitor la recuperarea bunurilor si ca nu mai intelegeti sa ridicati alte pretentii
Aici nu este vorba de respect fata de instanta , ci de pierderea aiurea a timpului. La urmatorul termen solicitati-i judecatorului sa nu va mai citeze fiindca v-ati recuperat bunurile furate si nu aveti nici un alt fel de pretentii (morale sau materiale).
Succes!