avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

In data de 9 martie anul curent s-a terminat procesul pentru pensie alimentara,iar decizia ne vine acasa.Hartiile pentru proces le-am bagat in data de 14 ianuarie,in respectiva cerere si adresare catre Tribunalul Toplita am specificat ca banii de pensie alimentara sa mi se dea din data in care am depus hartiile.Intrebarea mea e urmatoarea:

El poate sa-mi dea pensia alimentara doar pentru luna martie,iar pe luna ianuarie si februarie sa mi-i dea cu "taraita"?In sensul ca imi da pe luna martie pensia alimentara,iar pentru luna ianuarie si februarie pensia care ar trebui sa mi-o dea cum ar fi 10 lei luna asta,10 lei luna viitoare si tot asa pana achita cele 2 luni?

Iar daca nu se poate face asa ceva cum trebuie procedat?

MULTUMESC!
:help:
:bow:
Cel mai recent răspuns: anniela , utilizator 20:18, 16 Martie 2010
Fiind vorba de o hotarare judecatoreasca, o puteti pune in executare ca pe origare hotarare.
In hotarare scrie ca trebuie sa plateasca pensia alimentara de...? Atunci mergeti cu hotararea la locul de munca al acestuia si solicitati sa-i puna poprire pe salariu.
Serviciul contabilitate din cadrul unitatii sau firmei unde lucreaza acesta stie exact cat trebuie sa-i opreasca, dar si ce venituri se iau in calcul la pensia alimentara (pentru ca nu toate veniturile se iau in calcul la stabilirea pensiei alimentare.)
Hotararea instantelor in cazul pensiilor de intretinere ale copiilor este "executorie de drept", adica desi se poate combate cu apel sau recurs, din momentul in care ati intrat in posesia ei ea poate fi pusa in executare.Ca alternativa la "serviciul contabilitate" exista varianta exexutor judecatoresc, si amintesc aceasta varianta pentru ca nu intotdeauna exista bunavointa la locul de munca al "fostului" ( fostei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc MihaIonescu11 MihaIonescu11 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in august anul acesta, insa nu voi mai fi salariata incepand cu luna februarie (pana in luna februarie am lucrat de mai bine de 2 ... (vezi toată discuția)
Adeverinte de venit cu discrepante, fals in acte? catrinel_lia catrinel_lia Buna ziua, In luna ianuarie am intentat proces fostului sot pentru majorarea pensiei alimentare. La calcularea pensiei alimentare s-a luat in considerare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit - microintreprindere trim. i mihaelasir_2005 mihaelasir_2005 Buna ziua, Am o societate cu codul CAEN 7500 - Activitati veterinare, infiintata in anul 2011 platitoare de impozit pe profit pana la 31.01.2013. De la ... (vezi toată discuția)