care este temeiul legal in baza caruia concediile(certificatele)medicale eliberate de spitale sunt exclusiv initiale, cand OG233 defineste concediul medical initial ca fiind acela care se emite ptr o noua afectiune ori cand nu vine in continuare altuia?Nu am reusit sa gasesc o legislatie care sa prevada in mod explicit asa ceva dar medicii si CAS sustin ca asa trebuie?Daca au dreptate,in conditiile in care pacientul are pana la data internarii un alt certificat de concediu cu acelasi cod de diagnostic,pentru cel eliberat de spital ca initial trebuie refacuta baza de calcul penalizand pacientul ptr ca starea sanatatii i s-a inrautatit si a necesitat internarea?Va multumesc anticipat;)
CJAS Tulcea mi-a refuzat la plata certificatul medical cu bifa x la initial eliberat de spital deoarece l-am calculat ca fiind in continuare deoarece codul de diagnostic era neschimbat fata de precedentul care avea continuitate cronologica.Cand i-am spus ca e logic ca nu e vorba de concediu initial si ca probabil medicul a gresit bifarea mi-a cerut sa merg la medic sa-i cer sa faca modificarea;acolo am aflat de la asistenta medicului care mi-a spus pe un ton atotstiutor ca nu poate pune continuare cand se vede clar parafa care atesta spitalizare si automat "initialul"ca asa prevad normele si ca nu are timp sa dea consultatii "contabile".Am plecat spasita si de atunci tot incerc sa ma dumiresc!!dar....In normele de aplicare a 158/2005 spune clar ca baza de calcul a indemnizatiei se reface doar cand se schimba codul de diagnostic sau cand exista intreruperi cronologice intre cerificate!?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Certificate medicale
Vioreld
buna ziua.
am un certificat initial AAAAA pt. 30.09. se elibereaza alt medical, in continuarea lui AAAAA intre 01.10 - 02.10., si altul intre 03.10-23.10 in ... (vezi toată discuția)