avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

cum poate fi impartit un teren intravilan de 26 ml pe 5 frati ?.Dar unul are acsa de 45 de ani pe acest teren avand rol fiscal .precizand mai exista alti 36.000mp in extravilan.
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters135021, utilizator
Avand in vedere posesia, se va atribui in natura celui care il are in posesie de 45 de ani cu obligarea la plata sultei catre celilalti.
simonette12 a scris:

Avand in vedere posesia, se va atribui in natura celui care il are in posesie de 45 de ani cu obligarea la plata sultei catre celilalti.
Dar mai exista si in extravilan alti 36000mp
Ultima modificare: Marți, 16 Martie 2010
ContSters135021, utilizator
Daca veniti cu bucatele de intrebari nu rezolvam problema.Una este sa intrebati cum se impart 26ml si alta este sa intrebati cum se impart 36000 mp.In functie de cote, in functie de loturi sunt mai multe criterii, atribuirea se face in natura si numai in cazul in care imobilul nu este comod partajabil sau cand este necesara "calibrarea "drepturilor ce revin copartajantilor se stabilesc sulte.
In primul rand se imparte totul in cote indivize.
Sa nu va imaginati ca vine cineva cu ruleta si va indica la fiecare ce parte aveti, pt ca nu e posibil, cotele vor fi ideale, si, daca veti dori sa faceti iesirea din indiviziune, daca nu va fi posibila impartirea fizica a terenului, cum a spus si dna simonette12, se vor plati sulte.
Dle valerio,

Am cautat, de curiozitate, si am citit in diagonala mesajele pe care le-ati mai scris pe forum.

Daca vreti ca cineva sa priceapa ceva din ceea ce vreti, ar fi preferabil sa expuneti problema intr-un singur loc.
Altminteri e ca si cum ati urca in varful muntelui si ati arunca niste biletele la vale, crezand ca vor nimeri toate sub ochii aceleasi persoane care sa compuna o propozitie cu valoare de adevar din cuvintele scrise pe biletele.
Va inselati. Nu sta nimeni de pe aici sa puna cap la cap franturi de informatie raspandite prin diverse locuri. (avem, fiecare din noi, o gramada de alta treaba de facut pentru clientii nostrii).

Un teren de 26 ml (inmultit cu nu-stie-cat = suprafata) POATE fi impartit (la 2) pe de-a latul, pe de-a curmezisul (sau cum naiba o mai fi posibil dupa cum arata terenul acela plasat in spatiu) sau NU POATE fi ciopartit pentru a fi impartit in natura. Nu cred ca poate fi impartit la 5.

Si atata vreme cat exista suficient teren in alta parte (cei 36.000mp) nici un judecator cu scaun la cap n-are sa admita vreo ciopartire inutila a terenului pe care sta casa fratelui (daca prin acesta ciopartire s-ar alege praful de valoarea lui economica) Va da acest teren celui care are deja casa pe el, iar ceilalti frati ...vor avea si ei de unde sa primeasca teren in natura (din ceilalti 36.000 mp).

Dar daca terenul pe care sta casa este suficient de mare (26 inmultit cu cat? cat de mare e terenul asta? si casa unde e? la nord? ... intr-o margine? ori fix ca gaina in gramada?) atunci, s-ar putea ajunge si la concluzia ca poate fi impartit, macar la 2, cum ziceam mai sus.

Adica raspunsul la intrebarea dvs. depinde de lucruri pe care nu le cunoastem.
Pentru a sti cum POATE fi impartit un teren, trebuie cunoscuta configuratia terenului + alte amnunte. De unde vreti sa le stim noi? Credeti ca n-avem ce visa noaptea decat configuratia terenului dvs.? :)

Intr-un alt topic spuneati ca aveti un avocat. Pe-asta de ce vi l-ati luat? Ca sa va lamurim noi??? El se uita in hartii...are macar o schita... Nu credeti ca ar trebui sa cereti lamuriri de la el?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Formula de calcul bransament la gaze boerica boerica Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea urmatoarei situatii: Dorim o extindere a conductei de gaze pe o distanta de 91 m liniari. Costul total al ... (vezi toată discuția)
Imparteala topo leusan leusan Cum s-ar proceda in cazul unui partaj succesoral: Intre 2 mostenitori ,iar terenul total este de forma unu dreptunghi( latime =10 m/lungime 40 m),casa este ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune laur2000 laur2000 Am un teren de 264 mp in coproprietate cu vecinul meu,terenul trece prin fata casei noastre, eu fiind prima casa, vecinul a doua casa, teren infundat. De la ... (vezi toată discuția)