avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire loc munca din concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire loc munca din concediu maternitate

Buna ziua,

In prezent sunt in concediu de crestere copil pana la 2 ani, in Iulie 2010 urmand sa-mi incep serviciul. Problema delicata este:
Firma este straina si actionariatul a luat decizia sa nu-si mai continue activitatea.Actionarii au decis sa sustina societatea in viitor din punct de vedere financiar, astfel incat toate angajamentele referitoare la creditori si angajati sa fie respectate, fara incetare de plati.

Din cate am inteles va fi o firma care va prelua o parte din obligatiile firmei si o parte din angajati, dar criteriile de alegere nu le cunosc.

Ce ar trebui sa stiu? Firma ce preia obligatiile este obligata sa ma preia si pe mine ca angajat? Daca nu, am dreptul la salarii compensatorii inainte de a fi data in somaj (cate salarii)?

Mentionez ca contractul de munca este perioada nedeterminata, iar la rubrica "incetare contract" este trecut doar ca inceteaza : de drept cf legii, din initiativa salariatului - demisie, initiativa angajatorului - concediere.

Va multumesc anticipat,


Cel mai recent răspuns: andrecarmen , utilizator 18:06, 28 Martie 2010
Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Care vor fi inscrierile in carnetul de munca si temeiul legal din codul muncii care vor fi inscrise de catre cedent si cesionar?
Temeiul legal este art.169 C.mun. , in acest sens.
Nu am apucat sa am o intrevedere cu firma.Doresc ca in momentul intalnirii sa ma informez.

Firma este un IFN, are mai multe sucursale in diferite tari, dar se retrag de pe piata noastra. Termenul juridic ce se va comunica nu se stie, dar doresc sa fie retragere de pe piata.Sunt in tratative cu alte IFN-uri si fime de recuperare pentru a ne prelua portofoliu de clienti, dar nu si angajati.(poate vor prelua doar o parte din angajati, dar nu toti, nimic nu este sigur, mentionez ca eu lucrez la birou financiar)

Angajati au primit o lista de job-uri disponibile la firma ce ne preiau portofoliu de clienti, urmand ca ei sa aplice pt interviu.(dar nu am primit nici o oferta pe parte financiar -contabila)

Angajati au fost notificati in scris ca firma se retrage, iar cei ce nu vor semna nici un contract vor primi 3 salarii compensatorii (firma se inchide de tot in iunie, nu stim inca nimic legat de temeiul legal sau cum va scrie pe cartea de munca, dar nu va fi faliment, ci retragerea de pe piata.)

Cum trebuie procedat ? Se cer salarii compensatorii, cate (mai ales ca ei erau obligati sa-mi asigure inca 6 luni )? Trebuie sa ne instiinteze in scris ca suntem dati in somaj?

Va multumesc,
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
andrecarmen, utilizator
Inca nu ne-au dat nici o informatie, decat ca nu va fi faliment pentru ca nu este cazul, ci retragere de pe piata.Firma care ne preia doar a oferit o lista disponibila de job-uri, urmand ca noi sa mergem la interviu, in urma caruia poti fi sau nu acceptat.

Alte discuții în legătură

Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta blitzblitz blitzblitz Buna ziua, Firma la care lucrez urmeaza a fi vanduta catre un o alta firma (in acest moment aceasta firma ne este concurent pe piata). Foarte probabil ... (vezi toată discuția)
Plata salarii restante de catre noul actionar EllieM EllieM Buna seara. Am preluat o societate in urma cu o luna prin cedare. Societatea avea un angajat caruia ii platise darile la stat la zi, dar nu ii platise salariu ... (vezi toată discuția)
Procedura de transfer, conform codului muncii carmenzissu carmenzissu Ma confrunt cu urmatoarea speta: compania la care lucrez va prelua un departament al unei alte companii. Cum voi proceda dpdv legal la intocmirea contractelor ... (vezi toată discuția)