avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Atacarea in instanta a Taxei de prima inmatriculare ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Atacarea in instanta a Taxei de prima inmatriculare (taxa de poluare)

Buna ziua,

Astazi citeam un articol pe monitorul de suceava cum ca , un domn a reusit sa`si inmatriculeze un automobil adus din Germania fara a plati taxa de poluare.:O

[ link extern ]

Doresc sa stiu daca intradevar este posibil acest lucru , ca la fel am un automobil adus din germania dar nu dispun acum de fonduri pt. inmatricularea automobilului...X-(

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
N. Robert, utilizator
Cel mai recent răspuns: ginutza26 , utilizator 15:14, 16 Februarie 2011
caut un avocat cu experienta in recuperarea taxei auto, care poate pleda in prahova!!orice recomandare e binevenita!multumesc!
Buna ziua,
Am vazut mai multe teme dezbatute pe aceasta problema a taxei de poluare,in cazul inmatricularii unei masini.Problema mea este una nu tocmai comuna,si anume: am primit o masina,ca si cadou de ziua mea anu' trecut prin martie.Am avut asigurare cat timp a fost valabila cea din Franta,insa mi-a expirat.In timp,mi-am scos cele 3 siruri de numere provirozii (rosii),in vederea inmatricularii masinei.Am aflat mai apoi ca din Euro 4,din cat imi scrie in actele straine ca ii masina,cei de la R.A.R mi-o trec in Euro 2,in acest caz taxa fiindu-mi undeva pe la 73, milioane lei vechi!
Ce pot face in acest sens,precizand ca nu dispun de banii astia momentan,si mi se pare de-a dreptul imposibila situatia,tinand cont de faptul ca intregul pret al masinii s-a ridicat undeva la 2100-2400 euro?
Mai pot circula cu masina,daca aceasta nu e radiata de dincolo ( a se intelege Franta),atata timp cat as avea o asigurare valabila?Dar atunci ce fac cu stampilele din cartea de inmatriculare straina?Se mai pot face atacari in instanta,in contencios administrativ?Ma poate indruma cineva in acest sens?Va multumesc anticipat!
Georgiana!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto catacalin catacalin am si eu o intrebare in legatura cu inmatricularile auto:detin un automobil cumparat din italia si acum as dori ca sa il inmatriculez in romania.as dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto adriano301279 adriano301279 buna ziua. as dori sa stiu daca se poate inmatricula un autoturism adus din germania fara a se plati taxa de poluare si daca am nevoie de un avocat pt asta? (vezi toată discuția)