avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Profesor Universitar=Functionar Public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Profesor Universitar=Functionar Public?

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la aceasta intrebare...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:54, 17 Martie 2010
consider ca nu se poate pune egalitate intre cele doua si motivez acest lucru bazata pe diferenta esentiala dintre modul cum se obtin cele doua pozitii ("functii")
Este o foarte mare diferenta si niciodata nu as pune egalitate intre ele...;)
In ce categorie as putea sa incadrez profesorul universitar? Bugetar? Trbuie sa argumentez, pentru scoala, daca functia d-lui profesor este functie publica!!!
Va multumesc!
Avand in vedere faptul ca cele doua categorii profesionale (profesorii si functionarii publici) au statute si anexe de salarizare in legea 330 separate (respectiv, Anexa II si Anexa III), chiar nu cred ca se pune vreo problema in diferentierea lor. Cu atat mai mult cu cat la finalul legii 188/1999 sunt prevazute functiile publice generale si specifice.
Pentru mai multa claritate, cititi si art. 2 din legea 188/1999 care spune ce atributii trebuie sa indeplineasca o persoana ca sa se considere ca ocupa o functie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de referent dia_happy_20 dia_happy_20 un referent poate fii platit ca un personal contractual?:O (vezi toată discuția)
Functionar public - treapta de salarizare scinteianuaurel@yahoo.com scinteianuaurel@yahoo.com sunt functionar public in cadrul primariei consilier principal I treapta III de salarizare ce trebuie sa fac si cum pot sa trec pe urmatoarea treapta de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii la functionarii publici luca77lcn luca77lcn art. 92 din legea nr. 188 / 1999 arata ca Exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere se realizeaza prin promovarea temporara a unui ... (vezi toată discuția)