avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cci administrator platit de angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cci administrator platit de angajator

Am un caz in care cota de contributie pentru concedii si indemnizatii 0.85% datorata de un administrator s-a achitat si declarat de catre angajator timp de trei ani. Aceasata inseamna ca administratorul nu a fost asigurat tot acest timp pentru ca nu a depus personal declaratia de asigurare pentru concedii si indemnizatii la casa de asigurari de sanatate la care sunt luati în evidenta platitorii de contributie de asigurari sociale de sanatate? Cum poate recupera angajatorul banii platiti in cazul in care administratorul nu a fost asigurat?
Cel mai recent răspuns: SimonaPenciu , utilizator 21:52, 17 Martie 2010
Nu prea inteleg,adica adm avea calitate de salariat si ati trimis declaratia de sanatate sau nu?
Administratorul are indemnizatie de administrator pentru care firma plateste: sanatate 5.5% si 5.2%; si impozit 16%; CAS nu se plateste pentru ca administratorul in cauza are contract de munca cu o alta societate. S-a mai platit din greseala - o interpretare gresita a legii - si contributia pentru concedii si indemnizatii 0.85%. Aceasta din urma trebuia platita (si declarata), pentru a avea calitatea de asigurat, de catre administrator (nu de catre firma); iar acum firma doreste sa-si recupereze acestti bani. Cum trebuie sa procedeze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Case de asigurari anairam_unid anairam_unid Vreau sa stiu daca firma este din bucuresti si am salariati asigurati la casmb ,opsnaj si angajati din ilfov declaratia de sanatate unde se va depune?La ... (vezi toată discuția)
Decl. sanatate si ind. concedii med ContSters103316 ContSters103316 Unde depun aceste declaratii daca angajez o persoana care are domiciliul in alt judet. Care CASS i-mi ramburseaza indemnizatiile pentru concediile medicale? (vezi toată discuția)
Cas 20.8% platit de angajator influenteaza valoarea pensie? Lucian_N Lucian_N Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta dilemei urmatoare: CAS 20.8% platit de angajator (pentru o persoana angajata cu carte de munca) are influenta ... (vezi toată discuția)