avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 112

Dragii mei, stie cineva daca poate fi vandut, in mod valabil, dreptul de proprietate asupra unui imobil (apartament, plus cota aferenta de teren) dobandit in baza legii 112/1995 ?. Mentionez ca termenul de 10 ani a expirat in luna decembrie 2006. Intreb pentru ca am auzit ca ar fi intervenit niste modificari legislative in baza carora ar fi fost suspendata (!?) aplicarea dispozitiilor privind posibilitatea instrainarii acestor imobile ! .... stie cineva care este situatia juridica actuala a acestor imobile (in special al imobilelor ale caror termene de 10 ani au expirat)? Mersi...si va pup!
Cel mai recent răspuns: icarus2ro , utilizator 12:17, 16 Ianuarie 2007
Dupa radierea interdictiei si a ipotecii imobilul se poate vinde fara probleme, nu a aparut nici o modificare a L112/1995.
...am inteles. Multumesc mult pentru ajutor!:-*

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor al unui apartament cu antecontract de vanzare-cumparare stamatecostel stamatecostel Buna ziua,va rog sa imi raspundeti daca se poate la urmat.intreb. : Parintii mei au facut o promisiune de vanzare a unui apartament cu L 112 ,cu ... (vezi toată discuția)
L112/1995-intrarea in legalitate a unui ap cumparat in perioada de interdictie de vanzare AccedaConsulting AccedaConsulting Cum s-ar putea proceda ca un apartament cumparat in perioada de interdictie a L 112/1995 sa aiba un act de proprietate incontestabil? Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Se incalca principiul inalienabilitatii? ContSters14151 ContSters14151 X, in calitate de chirias al imobilului din 1980, se hotaraste sa cumpere locuinta conform art.9 din legea 112/1995, contractul de vanzare-cumparare fiind ... (vezi toată discuția)