avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită auto
Discuție deschisă în Executare silită

auto

buna ziua,
as vrea sa cumpar o masina la mana a doua si as dori sa o trec pe numele sotie deoarece eu am un credit la o banca pe care nu l-am achitat si a fost trimis la executare.
daca trec masina pe numele sotie atunci executorul va mai putea pune sechestru pe masina?
Mentionez faptul k eu nu detin nici un bun pe numele meu.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: smart28 , utilizator 13:05, 10 Iunie 2010
deci sa inteleg ca numai daca primesc salariul pe card doar atunci mi se va putea pune poprire pe cont, insa daca primesc banii de la angajator "in mana" atunci executorul desi are hotarare judecatoreasca data de tribunal, nu va putea sa-mi opreasca din bani?
prin hotararea data de judecator executorul poate sa blocheze conturile firmei la care voi lucra k sa recupereze suma de bani?
smart28 a scris:

Daca ar fi sa ma angajez la o firma din alta localitate doar cu contract de munca intregistrat la ITM , fara asa depuna cartea de munca, atunci executorul ma va putea gasi?
Si daca ma va gasi, ce procent din salariu poate sa retina lunar?
Multumesc!


interventie moderator

Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive.Editati ultimul dvs. mesaj postat, daca intre timp nu a mai postat nimeni.
Daca o sa incasezi banii in numerar de la angajator nu inseamna ca nu trebuie sa platesti. Executorul in baza titlului va solicita poprirea chiar la angajator si atunci acesta este obligat sa iti retina din salariu si sa vireze in contul executorului sumele prevazute de lege (1/3 sau 1/2 din salariu, dupa caz). Daca angajatorul nu se va conforma dispozitiiei de poprire si nu va retine si vira sumele, executorul poate solicita validarea popririi si va putea bloca conturile angajatorului.
Si cum as putea totusi sa nu platesc? Daca as lucra cu contract de colaborare atunci executorul ar mai putea pune popriere pe salariu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Abuz? popalucian popalucian Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)