De la ora 11:00, pelive.avocatnet.ro,are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică
Buna ziua.Mi-am gasit un post de secretara, casiera etc.(adica om bun la toate:D) la biroul unui executor judecatoresc, si problema e ca imi cere garantie materiala, o suma destul de mare depusa intr-un cont la banca. Va rog daca puteti sa ma lamuriti, asa se procedeaza?Eu credeam ca o sa mi se opreasca lunar din salariu si nu stiu ce sa fac, sa depun banii?
Multumesc.
Art. 11. - Constituirea garantiei se face prin contract incheiat in scris
Art. 12. - Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului; ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate.
Art. 13. - Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna, dupa caz.
Chiar daca este vorba de gestionari, legea reglementeaza cadrul legal de constituire a garantiilor
conform legii, garantia retinuta gestionarilor este proportionala cu aceasta si se depune, in cote egale, lunar, la CEC, pina la concurenta a 3 salarii. depunerea se face pe numele gestionarului si la dispozitia angajatorului, si este purtatoare de dobinda...
Multumesc pentru raspunsuri.O sa cer lamuriri angajatorului, dar totusi nu se poate sa fie vre-o chestie ce tine de sectretul de serviciu (clauza de confidentialitate), pentru ca garantia depaseste 3 salarii, poate aceste birouri au un regim special?
Daca ma puteti indruma ce lege sa citesc v-as fi recunoscatoare, pentru ca am multe intrebari. Inca nu am vazut contractul de munca si nu stiu ce prevede de aia sunt foarte curioasa.
PS Nu ma indoiesc de seriozitatea angajatorului, dar nici nu vreau sa ma arunc cu capul inainte.
Intrebare
myno
Buna ziua!
Este legal sa se retina din salariu ,lunar, o anumita suma cu valoare totala egala cu 3 salarii daca ai gestiune?
multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Garantii de gestiune
geambasu
cine hotaraste oprirea din salariu a agarantiei de gestiune, si in baza carei legi?
daca ai acces la conturile firmei si ai semnatura in banca este normal sa ... (vezi toată discuția)