Buna ziua, problema mea este urmatoarea , am infiintat un srl in care sunt 3 asociati cu parti egale .Eu am creditat pe parcursul a 2 ani societate cu 100000 ron si un alt asociat cu 50000 ron, prin dispozitii de plata , fara a avea contract de creditare.Acum vreau sa ies din firma, dar inainte de asta vreau sa -mi recuperez suma creditata.Intrebarea mea este care ar fi temeiul legal prin care pot cere restiuirea sumei cu care am creditat societatea.
Buna seara .
Daca nu vreti sa percepeti dobanda pentru sumele imprumutate propriei firme, asa cum ati intocmit dispozitie de incasare pentru imprumut, faceti acum dispozitie de plata cu aceleasi sume. Practic nu e un credit, sunt ,,sume puse la dispozitie de catre asociati " pentru care nu se percep dobanzi si care dupa un timp daca firma merge, se returneaza asociatilor creditori .Daca era creditare,se calcula si dobanda.
Cu stima.
Creditare srl
raluca_op
Buna ziua,
Sunt asociat intr-un srl, impreuna cu inca un asociat, cote egale 50 % fiecare si as vrea sa ajut societatea cu o suma de bani, dar nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)