avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale recuperare creditare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

recuperare creditare srl

Buna ziua, problema mea este urmatoarea , am infiintat un srl in care sunt 3 asociati cu parti egale .Eu am creditat pe parcursul a 2 ani societate cu 100000 ron si un alt asociat cu 50000 ron, prin dispozitii de plata , fara a avea contract de creditare.Acum vreau sa ies din firma, dar inainte de asta vreau sa -mi recuperez suma creditata.Intrebarea mea este care ar fi temeiul legal prin care pot cere restiuirea sumei cu care am creditat societatea.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:36, 17 Martie 2010
Buna seara .
Daca nu vreti sa percepeti dobanda pentru sumele imprumutate propriei firme, asa cum ati intocmit dispozitie de incasare pentru imprumut, faceti acum dispozitie de plata cu aceleasi sume. Practic nu e un credit, sunt ,,sume puse la dispozitie de catre asociati " pentru care nu se percep dobanzi si care dupa un timp daca firma merge, se returneaza asociatilor creditori .Daca era creditare,se calcula si dobanda.
Cu stima.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau dispozitie de incasare. niko 94 niko 94 Pt creditare societate de catre asociati se elibereaza chitanta sau dispozitie de plata? (vezi toată discuția)
Care este procedura legala de creditare a unei societati de catre administratorul societatii? dan.andrei81 dan.andrei81 Buna ziua, Vreau sa incep activitatea cu firma mea si pentru acest lucru trebuie sa creditez firma cu o anumita suma de bani pentru a putea sustine cateva ... (vezi toată discuția)
Creditare srl raluca_op raluca_op Buna ziua, Sunt asociat intr-un srl, impreuna cu inca un asociat, cote egale 50 % fiecare si as vrea sa ajut societatea cu o suma de bani, dar nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)