avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajat vs contabilitate (plata salariului)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajat vs contabilitate (plata salariului)

In data de 19.03.2010 mi-am dat demisia din postul de consultant vanzari la unul dintre magazinele DEDEMAN din Bucuresti incepand cu data de 22.03.2010.Ulterior am fost contactat de catre o persoana de la resurse umane si mi sa spus ca directorul a uitat sa inregistreze demisia la ITM.Am zis ca nu este corect dar am cazut de acord cu directorul magazinului sa beneficiez de 10 tichete de masa si aproximativ 3 sferturi din salariu asta doar daca imi dau demisia cu data de 1.03.2010.Din data de 22.03.2010 pana pe data de 1.03.2010 am fost in concediu fara plata.La data in care trebuia sa primesc tichetele de masa am fost contactat de catre aceeasi persoana de la resurse umane si mi sa spus ca au venit doar 5 tichete pe care nu mi le-au mai dat "conform regulii" , pentru ca nu am avut efectiv complet de zile. (nici pana azi nu le-am primit nici macar pe cele 5)
Ulterior in ziua de salariu am ramas socat sa vad 360 RON pe card, pentru 21 de zile muncite, luna avand 28. ( a se tine cont ca din momentul angajarii 18.08.2009 si pana pe 30.08.2009 mi s-au cuvenit 750 RON pentru 12 zile muncite) Am fost contactat de catre directorul magazinului si mi sa spus ca ori de cate ori am nevoie pot beneficia de reducere din partea dansului, lucru care pe mine nu ma prea incanta. Ce e de facut? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Girleanu Luca , utilizator 19:27, 17 Martie 2010
Din data de 22.03.2010 pana pe data de 1.03.2010 am fost in concediu fara plata

Dv. mergeti in sens invers cu timpul?
Demisia nu se inregistraza la ITM ci la unitate care, in baza ei, va emite decizia de incetare pe care o va inregistra la ITM in termen de 5 zile de la comunicare.
In perioada cat ati fost in CFP nu aveti dreptul la salariu (desi spuneti ca ati primit ceva bani) si nici la tichete de masa. Se pare ca ati iesit sifonat din "acordul" cu directorul.

Demisia este precedata de o perioada de preaviz de 15 zile, decic v-a platit perioada de preaviz in care ati lucrat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
Nu merg inapoi cu timpul.Am vrut doar sa subliniez diferenta de bani in ciuda numarului de zile lucrate la angajare respectiv in luna demisiei.Nu doresc sa fiu platit pentru CFP ci doresc sa fiu platit pentru cele 21 de zile lucrate(5 zile in CO).Sa stabilit de comun acord ca nu voi sta in preaviz;in urma discutiilor ulterioare am decis sa renunt la tichete desi sediul central trimisese 5 tichete pe care nu au dorit sa mi le mai dea.Sunt indreptatit sa cer mai mult ce 360 RON?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonurile de masa bogdan curtean bogdan curtean bonurile de masa valoarea lor poate fii oprita din salariu ? (vezi toată discuția)
Lichidarea drepturilor salariale intr-o institutie publica m_lavinia m_lavinia Buna Ziua Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri privind urmatoarea situatie: lucrez intr-o primarie de municipiu resedinta de judet, cu contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Calculul salariului corect Ipj Ipj Am lucrat la o firma timp de aproape doi ani, iar pe mijlocul perioadei a fost schimbat managerul resurse umane. Cel nou a introdus un nou sistem de ... (vezi toată discuția)