avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Va rog daca poate cineva sa ma ajute.
Am un copil de 7 ani. Nu sta la mine si sunt obligat sa-i platesc pensie alimentara . Aceasta pensie imi este crescut in functie de salariul minim pe ec. Nu lucrez nicaieri si nu am bani sa o mai platesc. Cu ce am gresit !? asta e. Dar ce pot face sa nu mai platesc asa mult. Nu mi-ar fi ciuda daca acesti bani ar ajunge la copil .Mama copilului nu sta cu el ci parintii ei. Ea umbla...
Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:54, 17 Martie 2010
Solicitati instantei de judecata micsorarea pensiei de intretinere.
Pensia de intretinere minima se raporteaza la venitul minim pe economie.
Daca puteti proba ceea ce sustineti, promovati o actiune pt reincredintarea minorului, dar avand in vedere ca nici dvs nu aveti un venit stabil, va fi greu sa convingeti instanta ca sunteti in masura sa ingrijiti minorul, cel putin din punct de vedere material.
Ca regula generale, atunci cand facem copii, trebuie sa-i intretinem. Inteleg buna dvs. credinta, dar singura solutie este sa aratati in instanta ca nu aveti niciun venit.
Mai departe, numai aceasta poate hotari....Exista si posibilitatea sa va adresati serviciilor de asistenta sociala pentru un ajutor social, din care, inevitabil si moral este sa dati si copilului o mica parte.
In situatia in care nu aveti un loc de munca,pensia de intretinere, la solicitarea dvs.de reducere a acesteia,adresata prin actiune instantei,va fi calculata in functie de un cuantum de pana la 1/4 din salariul minim pe economie,cel de 720 lei.
Deasemeni puteti face apel si la un ajutor social,astfel cum foarte corect v-a sfatuit dl.consilier.
Daca aveti deja stabilita o pensie in functie de venitul minim pe economie actual, nu veti obtine reducerea acesteia, mai jos de atat nu prevede legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mirka mirka buna ziua, in urma divortului copilul meu i-a fost incredintat tatalui platesc pensie alimentara de 150 euro/luna > din februarie nu mai muncesc nu am ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara razvan993 razvan993 buna ziua daca ma poate ajuta cineva cu un raspun,am 2 copii unul il am in afara casatoriei pt care platesc pensia alimentara minim pe economie pt ca nu lucrz ... (vezi toată discuția)
Pensie minor-se mai acorda pensia minima pe salariul minim? alexandra_campeanu alexandra_campeanu buna-ziua. am un copil de 8 ani, si tatal copilului a fost obligat acum 3 ani printr-o sentinta civila sa plateasca minorului 1/4 din venitul lui net, dar de ... (vezi toată discuția)