avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... buna ziua
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

buna ziua

am aproape 25 de ani si ma gandesc serios sa fac un bebe, insa am o problema. Am terminat facultatea cu 2 ani in urma cu obtinire a diplomei de licenta, si, fara sa intrerup, continuu studiile la mastrat. Am un contract de munca inregistrat numai de la data de 1 ian 2010. In eventualitatea unui copil as putea primi indemnizatie de crestere? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bebe12 , utilizator 15:12, 24 Martie 2010
"sunteti asimilata fara intrerupere un an de zile" va rog din suflet sa-mi explicati asta. Va multumesc mult de tot
Sunt cei care platesc stagiul si cei care sunt asimilati acestora, adica tratati la fel desi nu platesc. De exemplu, studentii.
Daca adunati ce ati platit si ce ati fost studenta si faceti 12 luni in ultimul an, fara intreruperi... e ok.
pt. bebe12
Art. 38 din Legea nr. 19/2000, modificata si completata, reglementeaza 3 categorii de perioade asimilate stagiului de cotizare, printre care si situatia aplicabila in cazul dvs. adica perioada in care persoana a urmat cursuri de zi si a absolvit o institutie de invatamant superior.
In vederea recunoasterii ca perioada utila pentru obtinere concediu si indemnizatie crestere copil cursurile trebuie urmate la zi, pe durata normala a studiilor si finalizate cu examen de licenta sau de diploma. Perioada astfel luata in calcul se refera numai la durata efectiva a cursurilor cuprinsa intre ziua inceperii si ziua terminarii anului universitar, potrivit legii.
deci se ia in considerare si masteratul?!
da, va multumesc pentru informatii, cu mentiunea ca faptul ca nu fiecare dintre personele care se adreseaza, cu probleme de oridin personal , pe caest forum au absolvit facultatea de drept, de aceea este normal sa adresam intrebarile astfel incat sa fim lamuriti, nu inseamna ca suntem prosti si ca ar trebui minuni ca sa intelegem. Si apropos...minunile se mai si intampla.....multumesc binevoitorului care ainvocat Providenta Divina in a face o minune:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru mama studenta ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Am cautat forma actuala a legii indemnizatiilor pentru mame dar nu am reusit sa o gasesc, asa ca va adresez o intrebare. Sotia mea este ... (vezi toată discuția)
Facultatea se considera vechime? Nico-Lavi Nico-Lavi Buna ziua, sunt inca studenta la zi la UPB si as vrea sa stiu daca pe perioada facultatii am fost angajata dar doar sezonier iar unde m-am angajat mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla din 2007 eny18ro eny18ro am si eu o problema si nu stiu cum as putea sa o rezolv...orice sfat e binevenit.am terminat facultatea in iulie 2006 si din oct sunt inscrisa la masterat la ... (vezi toată discuția)