avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl nou infiintat fara activitate trebuie declarat la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl nou infiintat fara activitate trebuie declarat la finante ?

dupa ce au iesit actele de la registrul comertului srl-ul trebuie declarat la finante ? firma este neplatitoare de tva si nu are deocamdata activitate
Cel mai recent răspuns: Conta Orasanu , Consultant fiscal 20:32, 20 Iunie 2010
NU !
Registrul comertului transmite on-line faptul ca societatea s-a constituit cu vectorul fiscal aferent
dar..in momentul cind ve-ti avea angajati va trebui sa depuneti vectorul fiscal la finante.
succes..=D>
florin mmmmmm a scris:

dupa ce au iesit actele de la registrul comertului srl-ul trebuie declarat la finante ? firma este neplatitoare de tva si nu are deocamdata activitate

Indiferent ca aveti activitate sau nu, sfatul meu este sa verificati la Administratia Financiara vectorul fiscal pe care l-au transmis cei de la Reg. Comertului pentru a confirma corectitudinea lor si pentru a stii cum prezentati declaratiile.
Nu puneti oamenii pe drumuri degeaba pe la gisee !!
Vectorul fiscal se poate verifica foarte simplu pe net
www.mfinante.ro
adrian stoica a scris:

Nu puneti oamenii pe drumuri degeaba pe la gisee !!
Vectorul fiscal se poate verifica foarte simplu pe net
www.mfinante.ro

Din practica va spun ca ceea ce apare pe site-ul Ministerului de Finante nu este intotdeauna ceea ce gasiti si-n calculatoarele functionarilor de la Administratia Financiara. Consider ca ''sfatul'' de a ''pierde'' 1 ora pentru a verifica personal la Administratie nu inseamna ''a pune oamenii pe drumuri degeaba'' ci a evita eventuale posibile amenzii sau alte complicatii ulterioare. Sau uitam cate acte eronate ies din Admninistratia Financiara; cate somatii de plata si titluri executorii fara a fi corecte? Si cine alearga sa rezolve erorile altora? Daca ar avea un contabil ar verifica respectivul (daca este un contabil bun) dar cum nu cred ca are, cred ca ar trebui ''sa sufle si-n iaurt'' in ceea ce priveste Admnistratia Financiara din Romania.

Si firmele nou infiintate nu apar foarte repede pe site-ul Ministerului de Finante pentru a putea verifica ceva.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2010
Conta Orasanu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare situatii financiare ale clientilor carabela_anca carabela_anca Un client are o datorie cam mare la mine si firma mama se teme sa nu intre in incapacitate de plata. Exista o cale de a verifica situatia financiara a acestui ... (vezi toată discuția)
Renuntare la autorizatie traducator moniB moniB buna ziua, ma poate ajuta cineva cu informatii privind urmatoarea problema: am autorizatie de traducator de la Min.Justitiei pe care nu am folosit-o ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma fara activitate corina bucataru corina bucataru buna ziua. eu am deschis un SRL in anul 2004 dar nu am avut niciodata activitate,deci nu am inregistrat nici un tip de document si nu am facut niciodata bilant ... (vezi toată discuția)