Am act de proprietate si intabulare facuta de Oficiul de Cadastru redactat si autentificat de un birou de notariat din Galati in februarie 2009 .Acest act prevede o suprafata a terenului de 583mp si drum in indiviziune pentru cale de acces pe tot aliniamentul de 2m.Vecinii de pe partea opusa drumului care au si case au lasat conform actului lor de proprietate 3m. Rezulta un drum de 5m latime.Mentionez ca drumul este lung de aprox.300 m ,este tranzitat doar de rezidentii de pe aceasta alee si se termina intr-o alta alee .In vara 2009 am depus dosarul cu documentatia pentru obtinerea Certificatului de Urbanism la care am anexat actul de proprietate, extras de carte funciara si planul casei .Am obtinut Certificat de Urbanism tocmai in data de 09.11.2009. Acum am depus la Primaria Galati dosarul cu documentatia pentru PUD impreuna cu toate avizele cerute( 1500ron PUD+ 2000 ron avizele+ 5000 ron proiectul casei si documentatia pentru PUD si PAC). Mi-a fost respins dosarul pe motiv ca POT-ul pentru acea zona este de 30% si noi aveam POT de 35%. Daca voiam sa pastrez POT-ul de 35% trebuia sa fac PUZ. Am aflat ca nu exista PUZ si PUG pentru acea zona.Arhitectul ne-a modificat documentatia si cand sa o depunem a mai venit o adresa de la Primaria Galati ca trebuie sa lasam inca un metru din teren pentru drumul de acces desi acel metru este inclus in terenul propriuzis pentru care exista intabulare.Asta ar implica schimbarea tuturor actelor inclusiv o alta intabulare si pierderea tuturor avizelor care s-au cerut pentru cele doua dosare(Certificat de Urbanism + PUD).Bineinteles ca Primaria cere acel teren fara sa ofere nicio despagubire, ci doreste sa-l donez pe cheltuiala mea .
Va intreb urmatoarele:
- daca intabularea si actul terenului s-au facut respectand legea, de ce Primaria nu vrea sa recunoasca actele oficiale?
-la ce sa ma astept ?
- va rog sa-mi dati solutia legala avand in vedere ca Arhitecta sefa Galati a dispus ca drumul de acces sa fie de min. 6m latime conf. Anexa 4 din Regulamentul General de Urbanism.Mentionez ca nu exista PUZ pe zona respectiva si Oficiul de Cadastru nu a avut un plan care reglementa ce latime trebuie sa aiba strazile din acea zona drept pentru care au dispus ca trebuie sa lasam pentru drumul de acces min. 1.50m( noi am lasat 2m).
- Santurile sapate pe un teren pot sa insemne inceperea lucrarilor de constructie?
Astept raspunsurile dvs in functie de care voi actiona. Va multumesc.
Sunteti mai mult decat amabila... nu am act de la primarie pentru ca in 1959 cand am pavat strada si au dat gardurile inapoi cu 1 m pentru trotuar (oricum strada e cu 2 sensuri de mers auto + trotuar pe ambele parti) nu prea se stia de astfel de acte...tin minte ca aveam 6 ani si ajutam si noi copii la descarcat camioanele cu pietre de pavaj si biata mama...(tata murise in 1957) Eu sunt bucuroasa ca am facut prin tribunal actul de proprietate...dar fara experti sau asa ceva, era bine sa fi fost "avocatnet" in 1994 cand am facut eu "pe uzucapiune" la tribunal actul de proprietar...
Toata stima pentru dvs si cei ce au creat www.avocatnet.ro...
:D nu am cadastru am doar act de proprietate nu vand casa, eu locuiesc cu sotul si copilul in ea chiar daca e veche e bunuta...am gaze am apa am canalizare... dupa ce oi muri daca i-o trebui s-o vanda sa faca cadastru in rest nu am nevoie =D> inca o data va multumesc sunteti foarte amabila.
Trebuie sa va informez ca in acest moment suprafata terenului meu este de 583mp si drumul de acces a fost lasat in indiviziune cu ceilalti proprietari care sunt in aliniament, cu o latime de 2m si lungimea pe care o are fiecare , respectiv 33.46mx 6.Sunt in total 6 coproprietari ai drumului de acces in indiviziune. Problema este ca ei nu cer autorizatie de constructie si nu au niciun interes sa mai cedeze inca 1mx33.46. Drumul de acces are un nr cadastral in forma actuala. Astazi am fost la notar si mi-a spus ca nu exista o cale legala prin care eu sa alipesc inca 1mx33.46 la acest drum fara ca ceilalti coproprietari ai drumului sa isi dea acordul la notar si fara ca si ei la randul lor sa cedeze benevol cota parte.Nu stiu care este calea legala?!
1. Legat de dimensiunea drumului, pe langa reglementarile urbanistice locale mai sunt si reglementari nantionale. Cred ca aceasta conditie este impusa de regelementarile impotriva incendiilor.
2.Nu cred ca pentru acea zona nu existe PUG, poate este expirat. Iar un PUZ completeaza-deroga de la reglementarile din zona. Iar daca RGU are asemenea reglementari,........
3. Intradevar pentru modificarea POT, CUT,... trebuie facut PUZ si aprobat in Consiliul Local.
4. Lasarea acelui metru pentru drum nu va impiedica in derualerea proiectului, nu trebuie sa-l re intabulati. Acel metru este al dv dar il lasati neafectat. Primaria nu poate sa va despagubeasca pentru acel metru pentru ca nu il cumpara de la dv. ci va impune o conditie de servitute in vederea indeplinirii reglementarilor in viguare.
5. Ori faceti PUZ ori respectati POT-ul si celelalte reglementari.