avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sex intre minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sex intre minori

Buna ziua am 17 ani si am dat de o problema destul de inspaimantatoare
Am o prietea ce face 16 ani si eu am 17 am facut sex cu ea si mama fetei a aflat si incearca sa ne desparta si nereusind m-a amenintat ca ma da la politie daca nu renunt la ea
Se poate sa intru la corupere de minori daca si eu sunt minor ?
Si inca cv amandoi eram de acord sa o facem .
Astept un raspuns .... Va rog ajutatima
Cu un simplu raspuns atat vreu
Va multumesc pt atentia acordata
Ultima modificare: Miercuri, 17 Martie 2010
ascuns17, utilizator
Cel mai recent răspuns: loki , utilizator 16:17, 18 Martie 2010
La varsta de 17 ani puteti fi tras la raspundere penala in cazul in care comiteti infractiuni. In cazul expus de de dvs. nu vad a fi i ntrunite elementele constitutive ale vreuneia dintre infractiunile privind viata sexuala, poate eventual violul , si nu cred sa fie cazul , daca n u se depune plangere in termen de 2 luni de la consumarea faptei , sau , chiar daca se depune, ar trebui sa existe probe temeinice in acest sens.
Nu poate fi vorba decat (si numai in anumite circumstante), de infractiunea de seductie, prev. de art.199 C.pen. sau de cea de coruptie sexuala, prev. de art.202 C.pen.
In cazul primeia (care presupune determinarea unei minore sa intretina relatii sexuale cu un barbat prin promisiuni de casatorie), s-a pus problema daca subiect activ al infractiunii poate fi si un minor. Concluzia a fost ca da, dar trebuie ca promisiunea de casatorie sa fi avut un aport determinant in convingerea victimei.
In cel de-al doilea caz, este vorba de savarsirea unor acte cu caracter obscen in prezenta unui minor. In aceste acte poate fi incadrata chiar si pipairea victimei in zone intime, ceea ce sigur s-a intamplat, daca ati avut relatii sexuale! :D
Toate acestea se pot savarsi numai cu intentie, iar totul depinde si de marturia victimei, pentru a putea fi probat.
Inchei prin a spune ca desi, datorita modului de mediatizare a sexului si relatiilor sexuale, acest gen de fapte incep sa para normale inca de timpuriu, ele sunt daunatoare minorului si, in circumstante clar determinate de legea penala, chiar pedepsite de aceasta, tocmai in scopul ocrotirii minorilor.
Avind in vedere varsta dvs., inteleg ..."atractia" catre aceste lucruri, dar nu inteleg foarte bine lipsa de supraveghere si educatia in a va reprima, pe cat posibil o "atentie" exagerata acordata acestor... "activitati". Cea mai buna solutie o reprezinta tocmai acordarea unei mai mari atentii unor lucruri mult mai importante pentru viitorul dvs. Cel putin o vreme nu tocmai lunga.
Cu tot respectul, pentru dl. Zaharia 65_2:

Nu cred ca este cazul sa aduceti in discutie despre lipsa de supraveghere sau de educatie. Sa ne amintim ca pe vremea cand lumea nu mergea la facultati pana la 24 de ani, tinerii se casatoreau la varste fragede. Vorbesc despre oamenii obisnuiti, de rand, chiar cu frica de D-zeu. Astfel ca fetele se maritau frecvent la varsta de 16-17 ani, iar baietii pe la 18 ani.

Iar asta pentru ca din punct de vedere fiziologic, corpurile tinerilor sunt pregatite pentru a-si incepe viata sexuala la aceste varste. Aceasta este si opinia medicilor.

Nu spun ca trebuie sa exegeram cu astfel de "activitati", insa nu vad de ce sa ne miram ca exista "atractie" catre astfel de lucruri ( ?!!) Exista pentru asa este creat corpul omenesc. Este adevarat ca tinerii trebuie sa se gandeasca si la viitorul lor, insa nu putem sa ignoram functiile fiziologice ale organismului, si faptul ca inceperea vietii sexuale la varsta la care fiecare este pregatit, fizic si psihic, chiar si la 15-16 ani, inseamna o viata in sine sanatoasa.

Intrebati-va bunicii, daca mai traiesc, la ce varsta si-au inceput viata sexuala. Singura diferenta este ca pe vremea aceea majoritatea se si casatoreau, bineinteles cu riscul de a ramane blocati intr-un mariaj mai mult sau mai putin reusit si/sau fericit.

In consecinta, lasati morala deoparte, si rezumati-va la sfatul pe care vi l-a cerut bietul baiat.

Opinia mea: fata de situatia prezentata, aceasta " amenintare" cu plangere la politie a avut unicul scop de a-l baga in sperieti pe tanarul care a indraznit sa atenteze la pudoarea odraslei. Din cate se pare, scopul a fost atins.

Fapta nu se incadreaza in niciunul dintre articolele care incrimineaza fapte relative la viata sexuala. Iar mama fetei nu cred ca ar merge pe la politie, sa-si spele rufele in public. Mai mult, un politist care s-ar trezi cu o astfel de plangere cred ca s-ar tavali pe jos de ras si apoi ar trimite pe toata lumea acasa. Unde este intentia de a savarsi o infractiune, unde este pericolul social care sa califice fapta ca si infractiune, si unde este vatamarea ?

Poti sa stai linistit, ma indoiesc ca o eventuala plangere penala a mamei ar avea si o finalitate reala. Doar ca ar pune pe toata lumea intr-o postura neplacuta, si cred ca si inutila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)
Rog sa mi se dea mai multe detalii cu privire la.... Alexha Alexha Un amic de-al meu are o realatie ccu o fata care in prezent are varsta de 16 ani.Au fost impreuna cam un an,dupa care au avut o pauza si acum sunt din nou ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori radutantau radutantau salutare tuturor...poate sa ma ajute si pe mine cineva cu niste raspunsuri...am 21 de ani si am si eu o relatie cu o fata de 16 ani care face 17 peste o luna ... (vezi toată discuția)