avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accept pentru cablarea blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accept pentru cablarea blocului

Rog pe cei care sau m-ai lovit de problema acceptului unui preşedinte de bloc,de ce trebuie să ţină cont pentru a da accept (de a fi de acord) cu lucrări de modernizare (aşa scrie în tipizat) pentru cablarea unui bloc cu fibră optică pentru o firmă de cablu în spetă >>>>>> .Mă intereseaza dacă trebuie acceptul proprietarilor(cât la %) ,dacă trebuie o hotărâre a comitetului executive ori a adunării generale şi de care legislaţie trebuie să ţin cont.
Vă mulţumesc !
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
sacalul09, utilizator
Avizul pentru instalarea (modernizare) fibrei optice se da de catre comitetul executiv.
Se face contract si functioneaza contractul - legea partilor. Are putere juridica.

Mare grija la conditiile din contract!!!
Au obiceiul sa promita si apoi...... nu e cazul aici sa dau amanunte.

:ban:
Va rog sa scoateti din mesajul initial numele societatii de cablu. Nu se posteaza nume de societati si persoane - se incalca regulamentul forumului.
In cazul in care comitetul asociatiei nu este de acord care ar fi solutia? Nu se incalca dreptul locatarului la libera alegere a furnizorului de servicii? Ma scuzati ca am intervenit, dar, avand o situatie similara mi-am permis intrebarea. In cazul meu astept de 2 luni acel aviz.
Aici, oricine poate pune intrebari la tema propusa in discutie.

Ba da, vi se incalca dreptul la libera alegere a providerului pe care il doriti.
Adeseori comitetul executiv, sub pretextul (dar uneori motiv intemeiat) ca se strica aspectul holurilor abuzeaza de acest drept dat de lege de a nu aviza intrarea firmelor de cablu TV si internet in blocuri.Nu pot sa va sugerez decat sa faceti presiuni pe comitet, in fond presedintele isi poate asuma raspunderea pentru un contract cu firma respectiva si pentru urmarirea lucrarilor, astfel incat treaba sa fie bine facuta, ca d-aia e presedinte de asociatie si nu stapan pe mosia lu' tatane-su.

El va reprezinta pe Dv. si trebuie sa gaseasca solutii.
Daca se obstructioneaza constant acest lucru puteti face reclamatie la primarie - biroul de relatii cu asociatiile de proprietari sau chiar o actiune in justitie pentru obligatia de a face.

* Uniti-va mai multi proprietari care doresc acelasi lucru. S-ar putea sa aveti castig de cauza daca sunteti mai multi!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
elga50, moderator
Am trecut prin asa ceva de mai multe ori.
Reprezentantul unei firme de cablu a solicitat acceptul asociatiei pentru a instala cablu pe o scara. L-am trimis sa caute mai intai clienti printre proprietari si-a revenit dupa o saptamana cu semnaturile a 10 proprietari pe un tabel si insotit de cativa proprietari care-l sustinea. I s-a dat acceptul. Nu am mai reusit sa negociem, sa fixam o taxa lunara sau ceva asemanator deoarece proprietarii erau foarte revoltati ca nu le dam dreptul la libera alegere, concurenta, etc.
Cu alt furnizor intr-o situatie asemanatoare am reusit sa incheiem un contract de inchiriere pentru pentru 10 lei/luna pe scara.
Pe alta scara o firma mare a venit cu acceptul mai multor vecini. A primit aprobarea dupa ce a mai completat tabelul cu inca 2-3 proprietari si chiar a prezentat 2 contracte facute deja cu proprietarii ce urmau sa beneficieze de semnal imediat dupa instalarea cablului pe casa scarii. Au instalat totul de mai bine de un an dar nu are nici un client pe instalatia respectiva.
In concluzie, trebuie sa ne dam acceptul dar consultant si proprietarii. Daca sunt cereri din partea proprietarilor, conducerea asociatiei trebuie sa-si dea acceptul cu o mica taxa sau fara daca nu se poate.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Firmele de cablutv ContSters122354 ContSters122354 firmele de cablu tv, de internet sau de alta natura care utilizeaza proprietatea comuna dintr-un bloc trebuie sa incheie un contract si sa plateasca chirie ... (vezi toată discuția)
Internet la bloc v.coman v.coman 1.administratorul blocului poate impiedica o firma de internet sa traga firele aferente retelui in interiorul sau in exteriorul blocului ? (singura firma ... (vezi toată discuția)
Firma de cablu rds-rcs a schimbat cablul vechi cu fibra optica. ... gepop gepop Firma de cablu rds-rcs a schimbat cablul vechi cu fibra optica. E normal sa solicite plata pt *materiale consumate la instalarea locatiei* , iar operatorul sa ... (vezi toată discuția)