Va rog sa-mi dati niste sfaturi de specialitate in legatura cu problema mea.
In anul 2006 am cumparat un teren de 500mp in stupini (brasov). Terenul are numar cadastral, este intabulat pe numele meu, este inscris la primarie si la admnistratia finaciara (platesc impozit), am extras CF pe el .
In anul 2008 am demarat actele pentru constructia unei case pe teren si in oct 2009 am obtinut autorizatia de constructie.
Problema a aparut in momentul cand am batut tarusii pentru delimitarea proprietatii (conform dosarului original de parcelare al proprietarului si a ridicarii topografice de la autorizatia de constructie), deoarece vecinul meu a spus ca hotarul nu este pe acolo (fizic pe teren el nu are nicio imprejmuire doar o linie a hotarului pe unde trece cultura lui de porumb).
Am fost la cadastru si am luat coordonatele topografice ale terenului vecin si topometristul mi-a confirmat ca hotarul este identic cu al meu (conform actelor de intabulare de la oficiu de cadastru).
Intrebarea este daca acest vecin ma poate opri din constructia casei cu vreo plangere civila sau vreo reclamatie.
Va multumesc si astept raspuns
In contextul discutiei noastre (pe care am monopolizat-o amandoi, in dauna D-lui Muresan) – nu ma refer la suprapunerile virtuale, fata de care am aceeasi opinie ca Dvs.
Se rezolva la OCPI – adaug eu – mai greu daca esti al doilea venit pe server…. cunoasteti situatia
Ma refer strict, la numeroasele stari conflictuale dintre proprietari, cu privire la limitele de proprietate. Toate scenariile posibile pleaca insa, de la modul inadecvat in care s-a facut punerea in posesie.
Nu va amagiti, Anexa 5 are doua scopuri:
-incrimineaza proprietarul care a indicat, dar si expertul topograf care a identificat (sintagma "a identificat" are un potential juridic deosebit de periculos)
-degreveaza OCPI de orice responsabilitate privind identificarea amplasamentului
Spre binele interlocutorului nostru, dl Muresan, ma abtin sa exemplific cele de mai sus, cu spete concrete din practica subsemnatului, incluzand si numeroasele expertize extrajudiciare.
De aceea, daca sunt divergente insurmontabile intre limitrofi, recomand actiunea in granituire (este mai ieftina chiar decat o documentatie topografica) si dureaza cateva termene (functie de vacanta judecatorilor si numarul expertilor judiciari ai Corpului expertilor tehnici din Brasov)
Reterez necesitatea scoaterii prealabile din circuitul agricol a suprafetei construibile si adiacente.
Recomand cenzurarea drastica a suprafetei adiacente si deci o scoatere partiala a imobilului, din circuitul agricol, rezultand un corp de proprietate cu 2 loturi (CC si A) – spre disperarea celor de la Serviciul Taxe si Impozite….
In caz contrar, la Brasov, nu veti putea inscrie constructia data in folosinta definitiva, asupra imobilului cu categoria de folosinta arabil
Tuturor numai bine, cu stima deosebita