avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Tatal meu a facut un act la notar acu 10 ani...cu sora si mama sa...cum ca sora sa renunta la tot pamantul,iar tatal meu la un apartament.Iar acu vrea jumatate din tot...pamantul si casele nu sunt trecute pe numele tatalui meu...dar are actul acela.poate sora sa sa-i ia jumatate????el ar vrea sa se duca cu bunica si cu acel act sa-si treaca pamantul pe numele lui...se poate???Va rog foarte mult sa-mi raspundeti!MULTUMESC!!!
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 21:43, 18 Martie 2010
adri_cristian a scris:

sa ramanem doar la actul acela in care matusa a renuntat la mostenirea bunicii,ca apartamentul e deja pe numele ei,e deja o alta poveste.pe mine ma intereseaza daca ea pote sa faca ceva acu...atata timp cat exista acel act semnat la notar.odata ce s-a razgandit...se pote anula acel document???sau e valabil pt totdeauna????MULTUMESC!

In raport de clauzele prevazute in respectivul act notarial,teoretic ,poate reveni si solicita anularea
m-am interesat...e vorba de succesiune..acu imi poti da mai multe informatii????
are matusa drepturi??am auzit ca daca face recurs in patru ani...matusa...poate sa aibe drepturi.eu nu mai inteleg nimic.daca isi face acte tatal meu...mai poate face sora lui ceva????
se poate face si prin donatie????am auzit ca se poate face si asa...dar nu stiu cum!si daca poat ea sa se opuna...va rog mult sa ma ajutati!#-o
daca mai aveti intrebari ...sa imi spuneti .....ca asa poate rezolvam problema.
VA MULTUMESC!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
adri_cristian, utilizator
bunurile adica terenuri si o casa,sunt de la tatal bunicii mele,dar sunt ale bunicii pe numele ei.de foarte multi ani de zeci de ani.dar mai am inca 2 case facute de parintii mei pe terenul bunicii si sunt tot pe numele bunicii sau al bunicului..cam asa ceva.si va dati seama sa piarda ce a facut cu greu o viata intreaga....va rog daca mai aveti intrebari ...ca sa ma ajutati....va raspund.poate va intereseza si de apartamentul matusii.e o chestie de fratie...dar in zilele noastre nu se mai tine cont...DE FRATI.nu era al bunicii era al strabunicii...nu cred ca mai conteaza acu...ca e pe numele matusii...va multumesc!
Mergeti la notarul care v-a facut acum 10 ani in urma dezbaterea succesiunii si va va lamuri.
Daca nu va intelegeti cu rudele aveti deschisa calea judecatoreasca.
Este foarte greu din ce ne spuneti sa va dam un sfat pertinent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune instanta parisor parisor Buna seara! Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)
Împărțire bunuri MirelaIonela MirelaIonela Bunicul meu pe al cărui nume este actul de proprietate este decedat, la fel si sotia, el avea 2 copii : tatăl meu (decedat) si inca o fata. Si eu mai am o ... (vezi toată discuția)