avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ce se intampla daca administratorului unei firme nu ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ce se intampla daca administratorului unei firme nu depune actele la lichidator?

in speta, sunt creditoare la o firma care este in insolventa, mam inschis la masa credala, administratorul ma inscris in tabelul privind creditori firmei, mi-au fost acceptate creantele si penalizarile deoarele eu aveam si o hotarare judecatoreasca, dar nu am putut sa il execut silit din cauza ca sa deschis procedura de insolventa. adiministratorul nu a depus nici un act contabil , nici un bilant lichidatorului, si lichidatorul imi spune ca tot il asteapta de 3 luni cu actele . ce se poate face in situatia asta? daca administratorul nu depune nici un act pana se inchide procedura. lichidatorul nu da semne ca s-ar ocupa de caz, el imi spune mereu ca asteapta sa vina adimnistratorul cu actele.... va rog sa imi spuneti daca se poate face ceva contra administratorului, deoarele el nu a pus la dispozitia lichidatorului nici un act (cu rea vointa).v-as fi recunoscatoare daca mi-ati indica si articolul din lege, si daca exista vreo raspundere pt. administratorul firmei.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 16:18, 20 Martie 2010
"Art. 44. - Debitorul are obligaţia de a pune la dispoziţia administratorului judiciar sau, după caz, lichidatorului toate informaţiile cerute de acesta, precum şi toate informaţiile apreciate ca necesare cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale făcute de el în cele 120 de zile anterioare deschiderii procedurii, sub sancţiunea prevăzută la art. 1081 alin. (1) pct. 2 lit. d) şi e) din Codul de procedură civilă. "

"Art. 55. - Ulterior intrării în procedura simplificată, în cazul în care documentele prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. b)-e) şi i) nu sunt prezentate de către debitor, lichidatorul desemnat va reconstitui, în măsura posibilului, acele documente, cheltuielile astfel efectuate urmând a fi suportate din averea debitorului. "

Lichidatorul poate sa ceara de la Adm financiara ultimele bilanturi, iar de la DITL informatii privind bunurile impozabile ale debitorului
Puteti cere schimbarea lichidatorului !
Buna seara .
În cazul refuzului debitorului de a prezenta actele solicitate de catre judecatorul -sindic, administratorul judiciar sau lichidator ,ca si sanctiune,se pot aplica prevederile art.147 din Legea nr.85/2006 a insolvenţei, respectiv amenda, sau inchisoare de la un an la 3 ani, in functie de gravitatea faptei. Deci, mijloace de constrangere legale ar fi.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
L-am sunat vineri pe lichidator si mi-a spus ca il asteapta pe debitor cu actele, ca fixase o intalnire cu el, dar la care debitorul nu s-a prezentat, eu stiu ca debitorul trebuia sa prezinte actele in termen de 10 zile, trebuia sa prezinte actele de la art. 28 dar acest lichidator il asteapta de 6 luni pe acest individ, mentionez ca lichidatorul a fost si adm, jud. si la fel a facut si atunci.va rog sa imi spuneti care sunt procedurile de schimbare a lichidatorului si cui ma tot adresa.
Buna ziua.
Completati o cerere pentru solicitarea schimbarii lichidatorului pentru motive intemeiate si depuneti-o la dosarul cauzei de la Biroul Falimente din cadrul Tribunalul Judetean arondat,Sectia Civila-Comerciala. Se va da un termen de judecata pentru care in mod sigur veti fi citata ca doar sunteti reclamanta.Solicitarea vi se poate aproba sau respinge.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
este un formular standard pt aceasta cerere?ce ar trebui sa cuprinda? pot sa cer schimbarea lichidatorului pt ca nu si-a indeplinit atributiile de la art. 25 litera b,c,d,g,h? ma puteti ajuta cu un model de cerere va rog? va multumesc

Alte discuții în legătură

Faliment carmen beladona carmen beladona Aş avea si eu o intrebare. Spuneti-mi daca o firma x are datorii in mai multe parti si la finante si la banci si la alte firme de exemplu. Sa zicem ca ... (vezi toată discuția)
Faliment penielierihon penielierihon Buna ziua.Ce raspundere are un asociat unic in caz de faliment si pana la ce suma ? Multumesc (vezi toată discuția)
Societate cu probleme lilicrin lilicrin O firma care pelucreaza, distribuie si comercializeaza mezeluri a vandut cu factura si chitanta produse din carne in luna 07 2009 inclusiv insa firma se afla ... (vezi toată discuția)