avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat

Buna ziua!
Am un contract de comodat incheiat cu Primaria, in baza legii15/2003.
Pot instraina acest pamant? Daca da, sub ce forma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cipin , utilizator 07:51, 18 Martie 2010
Buna ziua !
Nu- l puteti instraina. Contractul de comodat este un contract de imprumut de folosinta.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
Marius Zaharia, Avocat
Contractul de comodat va da dreptul sa folositi pamantul/terenul respectiv, care ramana proprietatea Primariei, deci nu puteit sa instrainati pamantul.

Ceea ce priveste cesionarea contractul de comodat (altcineva va ia locul ca parte a contractului de comodat), acest lucru este in fond posibil, iar modalitatile depinde de clauzele contractului.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa construita pe teren dobindit prin legea 15/2003 radupaul radupaul Buna ziua am gasit o casa de vinzare, construita pe un teren dobindit prin legea 15/2003 Pot cumpara aceasta casa? care va fi statutul terenului dupa o ... (vezi toată discuția)
Instrainare auto cu contract de comodat andrub andrub Buna ziua, am inteles ca exista posibilitatea instrainarii unui autoturism printr-un contract de comodat incheiat la notar. As dori sa stiu daca prin ... (vezi toată discuția)
Teren gratuit tineri florentin86 florentin86 Buna ziua, astazi am intrat in posesia unui teren gratuit de la primarie in baza legii 15/2003, in contractul de comodat nu specifica, dupa ce fac constructia ... (vezi toată discuția)