avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ajutor...imi pierd casa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ajutor...imi pierd casa

buna ziua!
am cumparat o mansarda de la [FIRMA] din constanta acum un an.am doar antecontract factura fiscala si chitanta pt ca am achitat integral.acesta firma nu mai are sediu nu mai raspunde la telefon si ieri a venit un executor judecatoresc care mi-a spus ca firma a intrat in insolventa si furnizorii ii pun sechestru pe tot ce detine.eu nu am contract de vanzare cumparare iar antecontractul pe care il detin este semnat stampilat doar de mine si firma fara acte la notariat.
ce pot sa fac?unde trebuie sa merg pt ca sunt disperata impreuna cu vecinii mei.
totusi m-i sa parut dubios ca acest executor nu stia cum ma cheama si nici modul in care eu am cumparat garsoniera.idata spunea ca il cunoste pe patron si ca s-a intalnit cu el sapt trecuta odata spunea ca nu raspunde la telefon de 4 luni.

ce drepturi am si unde trebuie sa merg
va rog ajutati-ma sunt disperata ajung in strada.

multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: sabina492005 , utilizator 11:22, 23 Martie 2010
Va propun sa contactati un avocat.

Daca aveti un atecontract, puteti obtine, in conditiile legi (avocatul va poate da detalii) o Hotarare Judecatoreasca ce tine loc de contract.
Miklos MUHI a scris:

Va propun sa contactati un avocat.

Daca aveti un atecontract, puteti obtine, in conditiile legi (avocatul va poate da detalii) o Hotarare Judecatoreasca ce tine loc de contract.

adica nu sunt in pericol sa-mi pierd casa?
eu ma gandeam ca nu poate lua recuperatorul ceva ce societatea a vandut cu factura si a incasat.garsoniera nu mai este a lui este a mea

la ce ma ajuta pe mine aceasta hotarare judecatoaresca daca o obtin.trebuie sa dau in judecata pe cineva si daca da pe cine :societatea sau recuperatorul?

multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Neconoscand toate detaliile (cum ar fi de exemplu continutul antecontractului), nu pot sa apreciez in ce masura sunteti in pericol de a va pierde casa. Singurul lucur care pot sa va spun, ca daca nu faceti nimic, o veti pierde cu siguranta.

Nu trebuie sa dati in judecata pe nimeni, trebuie sa cereti, ca instanta sa constata ca partenerul Dvs. nu si-a indeplinit obligatia de a perfecta antecontractul incheiat. Cu hotararea respectiva puteti sa intabulati apartamentul pe numele Dvs., care iese astfel din patrimoniul societatii comerciale.

Puteti sa va intelegeti cu vecinii sa platiti doar un singur avocat, dar unul foarte bun.
Miklos MUHI a scris:

Neconoscand toate detaliile (cum ar fi de exemplu continutul antecontractului), nu pot sa apreciez in ce masura sunteti in pericol de a va pierde casa. Singurul lucur care pot sa va spun, ca daca nu faceti nimic, o veti pierde cu siguranta.

Nu trebuie sa dati in judecata pe nimeni, trebuie sa cereti, ca instanta sa constata ca partenerul Dvs. nu si-a indeplinit obligatia de a perfecta antecontractul incheiat. Cu hotararea respectiva puteti sa intabulati apartamentul pe numele Dvs., care iese astfel din patrimoniul societatii comerciale.

Puteti sa va intelegeti cu vecinii sa platiti doar un singur avocat, dar unul foarte bun.

va rog daca se poate sa-mi raspunda un avocat
Atat dvs cat si restul persoanelor aflate in imobil in situatie similara cu dvs ,in baza antecontractului.,contactati avocat care sa redacteze actiune in instanta
Fara hotarare a instantei ,aveti mari sanse sa fiti executat, la fel si restul locatarilor din imobil ,care in evidente figureaza ca apartinand firmei cu care a-ti perfectat numai antecontract

Alte discuții în legătură

Vanzare teren pesticid pesticid Am citit pe forum ca un domn cumpara teren fara cadastru si intabulare. Am rugamintea sa-mi spuneti care sunt riscurile pentru cel care vinde (vanzatorul) ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare nerespectat? cugetatorul cugetatorul Buna ziua. Se doreste vanzarea unei case cu terenul aferent. In fata notarului se constata ca sunt probleme privind intabularea terenului. Se ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)