avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creante

Buna ziua. As vrea sa stiu daca societatile recuperatoare de creante pot sa te execute fara o actiune in instanta. Nu mi-am platit abonamentul la un operator de cablu timp de 3 luni, cu intentia ca acesta sa-mi rezilieze contractul si am primit de la o societate din acesta o instiintare cu termen de plata. Nu stiu cum functioneaza o astfel de societate si de aceea va cer consiliere. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters120042 , utilizator 09:43, 18 Martie 2010
Nu pot. Pentru orice creanta trebuie sa existe un titlu executoriu. In cazul dvs. titlul executoriu este reprezentat de o hotărâre judecătorească. Aceste societăţi au ca scop recuperarea creanţelor fără a fi intentată o acţiune în instanţă! Până când primiţi o citaţie de la instanţă puteţi sta liniştit. Citiţi cu atenţie clauzele contractuale să nu acumulaţi noi datorii (ca urmare a neplatii abonamentului in lunile urmatoare)!
Nu, nu va pot executa numai pentru ca sunt SRL-uri de recuperat creante :) Tot cu avocati lucreaza si dumnealor si tot dispozitiile C.pr.civ au a le urma.
Cat despre ce trebuie sa faceti, daca doriti rezilierea, mai cititi inca o data contractul si vedeti ce clauze aveti; oricare ar fi situatia insa, va recomand sa va achitati debitul... Si apoi sa cereti rezilierea.
Pe de alta parte puteti sa lasati si asa, contractul in neplatire, sa-i zicem, numai ca, mai tarziu ori mai devreme, tot veti fi cumva executat pe debit, penalitati si cheltuieli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intarziere iulianna1 iulianna1 Cat pot creste , ca si procent, penalitatile de intarziere intr-un contract de telefonie mobila? am avut un abonament care din greseala unui angajat al ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)
Orange, neplata facturii MutuA. MutuA. Bună seara, Pe data de 11.10.2016 am încheiat un contract cu Orange valabil 24 de luni pentru a putea obține un telefon împreună cu un abonament de ... (vezi toată discuția)