avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

personal contractual

in situatia reorganizarii institutiei, personalul restructurat - functionar public devenit personal contractual, are dreptul sa beneficieze de o treapta superioara de salarizare
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:11, 19 Martie 2010
Nu se inteleg cum ati devenit personal contractual din functionar public..Au regimuri juridice diferite.Daca sunteti personal contractual vi se aplica legislatia muncii....orice marire de salariu se face prin act aditional, semnat de ambele parti, nu prin decizie...nu mai beneficiati de nici o facilitate de care beneficiaza functionarii publici..
unitatea reorganizata prin restructurata avea angajatii functionari publici, acolo eram treapta III de 2 ani. unitatea la care am fost preluata are angajatii personal contractual. consider ca ar fi trebuit sa mi se acorde acelasi salariu de baza lunar ca functionar treapta? III, sau II ? unde mai pui ca de la 01.01.2010 se aplica legea salarizarii unice, iar toate incadrarile s-au modificat.
Cf art. 169 din Codul muncii salariatii beneficiaza de protectia drepturilor. Toate drepturile si obligatiile vor fi transferate integral.

Deci, dvs ar fi trebuit sa beneficiati de aceleasi drepturi salariale.

Este bine sa studiati Legea 467/2006
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
Isa Radov, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Personal contractual la societati publice MD_1982 MD_1982 Buna ziua! Personalul contractual din cadrul societatilor publice (societatile UAT-urilor sau la care acestea sunt actionari majoritari) beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Promovarea in functie de studii OldMann OldMann Poate v-ati mai confruntat cu astfel de situatii, cand un angajat cu studii superioare pe specializarea pe care este angajat, in domeniul administratiei ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ana500 ana500 Am nevoie si eu de ceva raspunsuri la trei intrebari, pentru cine stie. - Cand incepe sa se calculeze sporul de vechime daca eu lucrez cu jumatate de norma? ... (vezi toată discuția)