Am nevoie si eu de ceva raspunsuri la trei intrebari, pentru cine stie.
- Cand incepe sa se calculeze sporul de vechime daca eu lucrez cu jumatate de norma?
- Cand si cum se face saltul de la o treapta la alta ? Eu in prezent sunt contabil III ( administrator financiar III) cu studii superioare (facultate si master) .
- Care este legislatia care reglementeaza acest lucru?
Multumesc anticipat.
Acum, nu stiu daca lucrati in sectorul bugetar sau la privat; daca este vorba de "stat", pana la 01.01.2010, actele normative care reglementeaza acordarea sporului de vechime sunt HG 281/1993 (pentru personalul contractual) si OG 6/2007, modificata si completata de OG 9/2008 pentru functionarii publici. Perioada lucrata, in functie de care se calculeaza vechimea in munca, incepe sa curga din prima zi in care ati desfasurat activitate in baza unui contract de munca sau dispozitie de numire in functie.
In fiecare an, se face evaluarea performantelor profesionale, in functie de care se poate avansa in gradul de salarizare (personal contractual) sau treapta de salarizare/grad profesional (functionarii publici).
Problema este ca de la anul se abroga marea majoritate a legislatiei in baza careia se faceau evaluarile pentru personalul contractual si promovarile, asa ca nimeni nu stie ce va fi dupa 01.01.2010.