avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... avansarea in trepte
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

avansarea in trepte

Buna ziua,
Lucrez in administratia publica si am fost avansata din 2 in 2 ani conform legislatiei in vigoare. Ultima avansare in treapta a fost in aprilie 2010 - am avansat de la asistent 2 la asistent 1. Intrebarea la care as dori sa-mi raspundeti este: daca am terminat un master, anul acesta, care se incadreaza in specialitatea in care imi desfasor activitatea, mai pot beneficia de o alta avansare in grad in acelasi an? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 11:46, 30 Aprilie 2010
Nu puteti beneficia de inca o avansare in 2010. Legea 330/2009 prevede destul de clar ca promovarile se fac din 3 in 3 ani.
Legea 330/2009 prevede destul de clar ca promovarile se fac din 3 in 3 ani...pentru personalul contractual (vezi Anexa I la lege), nu pentru functionarii publici.
Conform Anexei III la lege, avansarea in treapta de salarizare pentru functionarii publici se face o data la doi ani, cu posibilitatea reducerii perioadei la 1 an, cu aprobarea conducatorului institutiei (art. 33 din OG 6/2007 a ramas in vigoare).
Dat fiind faptul ca dvs, ati atins treapta maxima a gradului profesional in care sunteti incadrata (respectiv treapta 1), nu puteti beneficia decat de o promovare in grad, dar nu in acest an. Master-ul nu este considerat curs de perfectionare profesionala, in sensul legii 188/1999, iar pentru a putea avansa in gradul profesional principal, dupa ce veti indeplini cumulativ urmatoarele conditii, conform legii:
- vechime minima in gradul profesional asistent de 4 ani;
- vechime minima in treapta de salarizare din care se avanseaza (in cazul dvs. treapta 1): minim 2 ani.
Deci, peste 2 ani, aveti grija ca biroul de resurse umane al institutiei sa prevada in planul anual de ocupare a functiilor publice o promovare in grad profesional si sa organizeze examenul, impreuna cu ANFP-ul.
De asemenea, cu acceptul institutiei si cu prevederea corespunzatoare in planul anual de ocupare a functiilor publice, mai puteti participa, eventual, la examenul de promovare rapida (anul viitor, tot pentru gradul profesional principal) - reducerea de vechime in treapta de salarizare este de 1 an.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare salariala mela2008 mela2008 Buna ziua. Ma numesc Mihaela S. si lucrez intr-o institutie publica (administratie publica locala - municipiu) incadrata ca functionar public ... (vezi toată discuția)
Avansarea in treapta sau grad profesional-un drept incalcat al functionarului public? dalyna dalyna Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema care efectiv ma macina nervos....... Sunt functionar public in cadrul unei DSVSA judetene, de profesie sunt ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad CAMO CAMO Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)