Buna ziua,
Lucrez in administratia publica si am fost avansata din 2 in 2 ani conform legislatiei in vigoare. Ultima avansare in treapta a fost in aprilie 2010 - am avansat de la asistent 2 la asistent 1. Intrebarea la care as dori sa-mi raspundeti este: daca am terminat un master, anul acesta, care se incadreaza in specialitatea in care imi desfasor activitatea, mai pot beneficia de o alta avansare in grad in acelasi an? Va multumesc!
Legea 330/2009 prevede destul de clar ca promovarile se fac din 3 in 3 ani...pentru personalul contractual (vezi Anexa I la lege), nu pentru functionarii publici.
Conform Anexei III la lege, avansarea in treapta de salarizare pentru functionarii publici se face o data la doi ani, cu posibilitatea reducerii perioadei la 1 an, cu aprobarea conducatorului institutiei (art. 33 din OG 6/2007 a ramas in vigoare).
Dat fiind faptul ca dvs, ati atins treapta maxima a gradului profesional in care sunteti incadrata (respectiv treapta 1), nu puteti beneficia decat de o promovare in grad, dar nu in acest an. Master-ul nu este considerat curs de perfectionare profesionala, in sensul legii 188/1999, iar pentru a putea avansa in gradul profesional principal, dupa ce veti indeplini cumulativ urmatoarele conditii, conform legii:
- vechime minima in gradul profesional asistent de 4 ani;
- vechime minima in treapta de salarizare din care se avanseaza (in cazul dvs. treapta 1): minim 2 ani.
Deci, peste 2 ani, aveti grija ca biroul de resurse umane al institutiei sa prevada in planul anual de ocupare a functiilor publice o promovare in grad profesional si sa organizeze examenul, impreuna cu ANFP-ul.
De asemenea, cu acceptul institutiei si cu prevederea corespunzatoare in planul anual de ocupare a functiilor publice, mai puteti participa, eventual, la examenul de promovare rapida (anul viitor, tot pentru gradul profesional principal) - reducerea de vechime in treapta de salarizare este de 1 an.
Succes!
Promovare in grad
CAMO
Buna ziua.Vreau de la inceput sa va rog sa ma iertati daca o sa va plictisesc cu insiruirea datelor de mai jos dar sunt sigura ca mi s-a facut o nedreptate si ... (vezi toată discuția)