Buna ziua,
In anul 2008 am divortat de sotul meu, un divort fara partaj si am cerut revenirea la numele anterior casatoriei, cerere aprobata de instanta. Acum dupa 2 ani vreau sa merg sa schimb buletinul pentru ca in tot acest timp nu am mers sa fac acest lucru. Ideea este ca nu mai stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si unde trebuie sa ma adresez.
Astept un raspuns,
Multumesc foarte mult
Trebuie sa va adresati Serviciului de Evidenta Populatiei unde trebuie sa compeltati o cerere pentru schimbarea Cartii de Identitate. Trebuie sa depuneti, impreuna cu cererea respectiva si hotararea definitiva prin care vi-se aproba sa reveniti la numele inaintea casatoriei, certificatul de nastere si un act de spatiu pentru adresa Dvs.
intreb ptr ca am inteles ca trebuie sa ajung si pe la starea civila sau ceva de genul ptr a anula certif. de casatorie....etc. Stiti cumva si cam care ar fi bugetul pe care trebuie sa-l aloc acestui minunat eveniment ??? Multumesc foarte mult, nu stiam ca platesc si amenda ca nu mi-am schimbat numele intr-un interval anume de timp...
acum depinde cu ce mergeti cu masina personala , cu taxi sau autobuzul probabil intre 1,5-20 lei + amenda intre 40-80 + plus cateva copii xerox :foottap:
Cred cadaca aveti putina"bunavointa" scapati de amenda.
Mergeti cu hotararea de divort definitiva si irevocabila ,la DEIP din orasul ,municipiul dvs.si completati formularele respective.
Succes !