avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... aplicarea legii 22/1969 privind gestiunea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

aplicarea legii 22/1969 privind gestiunea

am lucrat ca director de vinzari si apoi dezvoltator retea
mi s-a desfacut cim cu art 65(1) societatea refuza plata ultimului salariu,diferntei ptr c.o. neefectuat , un salariu compensatoriu conform CONTRACTULUI COLECTIV DE MUNCA LA NIVEL NATIONAL si garantia materiala depusa in banca pe motiv ca doi distribuitori ar fi facut falsuri in documente si ar fi adus prejudicii societatii
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:34, 2 Aprilie 2010
Art.164 alin.2) Codul Muncii

Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadenta, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitiva şi irevocabilă.

Faceti actiune la Tribunalul de unde domiciliati pentru plata acestor drepturi.Veti avea castig de cauza
Asa cum prezentati litigiul ivit, va pot sugera sa faceti urmatoarele:
1. Petitie la ITM.
2. Solictare in scris catre fostul angajator pentru indeplinirea obligatiilor sale legale.
3. Formulati actiune in pretentii la Tribunal-sectia litigii de munca
4. Solicitati ajutorul profesional a unui avocat, care sa va asiste in toate aceste demersuri.

Aveti toate sansele de castig.
Legea nr 22 din 18 noiembrie 1969 privind angajarea gestionarilor,constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor- Art16 Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie,in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime

Retinerea de sume financiare ,de catre unitate,fara hotarare a instantei de judecata ,reprezinta abuz.
Buna ziua,
ref. L54 /1994, as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca,
in calitate de chimist, primind ca o activitate suplimentara pe o perioada limitata -de 2 ani- si gestiunea laboratorului este corect ca sa mi se constituie garantia in numerar.
Pentru activitatea suplimentara primesc o cota reprezentind 10% din salariu , iar retinerea se face nu din aceasta cota , ci din salariul meu de chimist ! Precizez ca nu am vrut sa semnez acordul de constituire a garantiei, gestiunea o iau ca pe o sarcina suplimentara de serviciu ... dar sistematic ramin si fara bani. Va rog sfatuiti-ma ,ce e de facut, prefer varianta amiabila. Multumesc.
sch a scris:

Buna ziua,
ref. L54 /1994, as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca,
in calitate de chimist, primind ca o activitate suplimentara pe o perioada limitata -de 2 ani- si gestiunea laboratorului este corect ca sa mi se constituie garantia in numerar.
Pentru activitatea suplimentara primesc o cota reprezentind 10% din salariu , iar retinerea se face nu din aceasta cota , ci din salariul meu de chimist ! Precizez ca nu am vrut sa semnez acordul de constituire a garantiei, gestiunea o iau ca pe o sarcina suplimentara de serviciu ... dar sistematic ramin si fara bani. Va rog sfatuiti-ma ,ce e de facut, prefer varianta amiabila. Multumesc.

L nr 22 din 18 noiembrie 1969 privind angajarea gestionarilor,constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor
Art 11 -Constituirea garantie se face prin contract incheiat in scris
Art 12- Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului;ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate
Art 13- Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna ,dupa caz
Art 15-Garantia in numerar va fi depusa de catre agentii economici la Casa de Economii si Consemnatiuni sau la banci,intr-un cont special al agentului economic
pe numele gestionarului
Pentru garantia depusa ,se acorda o dabanda anuala,stabilita de depozitarul garantiei
Ar 16-Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnarea la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie,in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime

Alte discuții în legătură

Gestiune sch sch Am o functie de baza anume, si am primit, ca sarcina suplimentara functiei de baza, [b]si gestiunea[/b], pentru care am semnat o decizie. Primesc in plus 10% ... (vezi toată discuția)
Garantii materiale crisandra crisandra Buna ziua! Am lecturat L.22/1969 pentru a redacta un contract de garantii materiale si a retine din venitul salariatilor-gestionari garantia aferenta, dar ... (vezi toată discuția)
Raspundere materiala papillon papillon Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Prin ce documente(act aditional la CIM, Fisa postului, regulament de ordine interioara) o firma poate ... (vezi toată discuția)