Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →
Legea nr 22 din 18 noiembrie 1969 privind angajarea gestionarilor,constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor- Art16 Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie,in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime
Buna ziua,
ref. L54 /1994, as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca,
in calitate de chimist, primind ca o activitate suplimentara pe o perioada limitata -de 2 ani- si gestiunea laboratorului este corect ca sa mi se constituie garantia in numerar.
Pentru activitatea suplimentara primesc o cota reprezentind 10% din salariu , iar retinerea se face nu din aceasta cota , ci din salariul meu de chimist ! Precizez ca nu am vrut sa semnez acordul de constituire a garantiei, gestiunea o iau ca pe o sarcina suplimentara de serviciu ... dar sistematic ramin si fara bani. Va rog sfatuiti-ma ,ce e de facut, prefer varianta amiabila. Multumesc.
L nr 22 din 18 noiembrie 1969 privind angajarea gestionarilor,constituirea de garantii si raspunderea in legatura cu gestionarea bunurilor
Art 11 -Constituirea garantie se face prin contract incheiat in scris
Art 12- Garantia in numerar va fi de minimum un salariu si de maximum trei salarii tarifare lunare ale gestionarului;ea nu va putea depasi valoarea bunurilor incredintate
Art 13- Garantia in numerar se retine in rate lunare de 1/10 din salariul tarifar lunar sau din castigul mediu pe o luna ,dupa caz
Art 15-Garantia in numerar va fi depusa de catre agentii economici la Casa de Economii si Consemnatiuni sau la banci,intr-un cont special al agentului economic
pe numele gestionarului
Pentru garantia depusa ,se acorda o dabanda anuala,stabilita de depozitarul garantiei
Ar 16-Garantia in numerar si dobanda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnarea la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie,in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cand paguba a fost acoperita in intregime