avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla cu un recurs cand una din parti a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla cu un recurs cand una din parti a decedat?

ma judec cu un individ si o comisie locala de fond funciar pentru un teren de mai bine de un an . Prima instanta mi-a dat o sentinta favorabila .Individul a depus recurs in termen legal.Comisia locala initial a depus recurs fara insa sa motiveze.Ulterior a trimis niste precizari in care o afirmat ca este de acord in principiu cu textul sentintei.Individul la primul termen a cerut amanare pe motiv ca doreste sa angajeze aparator.Problema este ca dupa dupa aceasta individul a decedat.La al doilea termen a aparut unul dintre copii lui care a cerut din nou amanare tot pentru a angaja aparator.Dupa aceasta am discutat cu el,copilul lui, si am aflat ca nu intentioneaza sa se prezinte la termenele urmatoare nici el,nici fratii lui si nici sotia individului.In conditiile in care mostenitorii individului si comisia locala nu se prezinta la urmatoarele termene ce imi ramane sa fac? Rog indrumare si multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cecilia Popa , Avocat 11:29, 18 Martie 2010
Intr-un proces daca una din parti decedeaza se indica mostenitorii legali ce vor fi citati in fata instantelor in calitatea pe care a avut-o defunctul.
In cazul in care nu se cunosc mostenitorii instanta de judecata poate suspenda procesul atat din oficiu cat si la solicitarea dumneavoastra.
Nu inteleg ce inseamna suspendare.
Suspendare inseamna intreruperea procesului. Acesta se poate relua dupa ce se indica mostenitorii sau se poate perima daca timp de 6 luni nu se va face nimic in el. Perimarea inseamna ca procesul a luat sfarsit si ramane sentinta de la prima instanta ca fiind de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa fiu multumit ca fiind intimat ,la recurs s-a dat suspendare? cristina/BZ cristina/BZ M-am judecat cu o comisie locala si un individ pentru un teren . Prima instanta a dat o sentinta civila favorabila mie inclusiv cu primire de cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cerere anulare titlu dupa suspendare dosar craciun jean craciun jean in recurs,eu fiind intimat-reclamant am primit suspendare intrucat mostenitorii recurentului decedat nu au depus anexa cu mostenitorii.Problema este ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Perimare in cazul unei suspendari sejc_2010 sejc_2010 m-am judecat cu un individ pt. un teren si am castigat la instanta de fond.a facut recurs.pe timpul recursului a decedat.la urmatorul termen a venit unul din ... (vezi toată discuția)