avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinuita pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinuita pe nedrept

Sora mea a inchiriat o garsoniera in regim hotelier pentru 2 zile unui cuplu. Acestia i-au achitat 160 lei (contravaloarea a 2 zile). In prima noapte ea a fost sunata de catre acestia pentru a merge la gars. si a inapoia chiria primita pe motiv ca acestia vor sa plece deoarece garsoniera "are gandaci". Sora mea le-a spus sa plece daca vor si ca se vor intalni a doua zi la ora 12,00 pentru a-i da banii inapoi. A doua zi ea s-a prezentat la gars. insa acest cuplu nu a venit si nici nu avea telefonul deschis. S-a intors acasa, normal, iar dupa-amiaza a primit mesaje de amenintare de la acel cuplu ca daca nu le inapoiaza 800de euro vor depune plangere la politie si o va purta prin instanta. S-au certat la telefon iar cuplul mincinos s-a dus la politie si a reclamat ca i-a dat surorii mele 800 de euro pentru a locui cateva luni la ea in gars. iar aceasta nu vrea sa-i returneze.
A fost si sora mea la politie, a dat declaratie ca nu este adevarata povestea.
Astazi a fost citata la politie in calitate de invinuita, citatie prin care a aflat ca are dosar penal. E incredibil, sora mea are dosar penal din cauza unei declaratii false.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters104013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:01, 18 Martie 2010
Sora dvs. poate sa prezinte chitanta prin care a incasat suma de 160 lei. Cuplul daca sustine ca au dat o suma mai mare , trebuie sa prezinte dovada...parerea mea este ca in lipsa de probe, impotriva surorii nu se va demara actiunea penala.
Ea nu elibereaza chitanta, e persoana fizica si asta s-ar putea s-o afecteze.
sora dvs trebuie sa le faca in primul rand, plangere pt calomnie, exact cum a zis si colega, ei nu vor avea probe. sora dvs are chitanta de la suma incasata?

prin plangere pt calomnie sa ceara si daune sa vedem ce mai zic acuzatorii dupa ce vad plangerea.
Interesanta speta...vb din punct de vedere al unui utilizator:
Sora user-ului nu are chitanta, insa cei ce au reclamat oare cum demonstreaza faptul ca au dat suma de bani??Sincer, imi este greu sa cred ca orice persoana care merge la Politie si declara ca a fost inselata cu o suma de bani va avea castig de cauza fara dovezi solide.
In cazul acesta...pot alege si eu un simplu trecator, urmand ca mai apoi sa imi dau seama ca de fapt tb sa imi dea vreo 10.000 de euro.
dangelina a scris:

Ea nu elibereaza chitanta, e persoana fizica si asta s-ar putea s-o afecteze.

Si eu zic ca asta o sa o afecteze.
Sa isi angajeze avocat pentru ca are nevoie.
Era si mai bine daca avea avocat mai inainte de a da prima declaratie.
Acum, o sa o coste mult mai mult avocatul daca vrea sa plateasca un avocat care sa se ocupe de caz pentru ca altfel, e posibil sa nu o coste mult dar sa ajunga si pe la inchisoare...

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cum opresti un reclamagiu perlutina perlutina Din 2002 sunt tirit in procese de un individ care imi este vecin . Am avut zeci de procese penale si civile. Niciodata nu a cistigat nici un proces. Am zeci de ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios - probleme cu vecinul reclamant, oportunitate plangere elenarodicabota elenarodicabota vecinul meu este reclamant de meserie.din 2011 cand am cumparat o proprietate langa el se tine de facut la reclamatii la adresa mea si a familiei mele.ba la ... (vezi toată discuția)
Pot acuza de calomnie sau santaj? serg2001 serg2001 Buna ziua, eu am probleme cu cumnatul meu. Dupa moartea socrului meu, fiul acestuia a ramas in garsoniera fara a avea niciun drept. Deoarece pana la urma a ... (vezi toată discuția)