avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,
Am si eu o intrebare:daca firma la care am avut cartea de munca nu a mai platit impozitul pe salarii din luna Decembrie,eu mai pot primi indemnizatia?Intreb pentru ca nu am primit banii pe luna Martie care trebuiau primiti pe data de 15-16.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 18:03, 18 Martie 2010
Pentru a primi indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti realizate venituri impozabile pe 12 anterior nasterii. Dv. puteti demonstra ca vi s-a retinut impozitul, daca angajatorul nu l-a depus in contul indicat de lege, mai departe este treaba organelor fiscale si chiar a politiei pentru deturnare de fonduri.
eu am nascut in urma cu 8 luni,primii bani i-am primit in decembrie,am primit si in ianuarie si februarie.Deci aveam 12 luni anterioare nasterii in care impozitul a fost platit.Eu nu inteleg de ce pe luna martie nu i-am mai primit.
Deci sunteti in plata. Solicitati explicatii de la Casa de sanatate si angajator.
am inteles,am sa incerc sa sun acolo sa intreb.Deci in concluzie nu are legatura cu faptul ca firma nu a mai platit impozitele din luna decembrie,eu trebuia oricum sa primesc indemnitazatia,nu?
Sigur ca o veti primi. Indemnizatia se asigura de la fondul national, se plateste de angajator prin regularizarea sumelor intre firma si casa de sanatate. Probabil ca angajatorul, in cadrul regularizarii sumelor, nu a primit sumele acoperitoare si nu vrea sa plateasca din fondurile lui. De aceia v-am sfatuit sa-i consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil roxirox roxirox Buna ziua, Sunt insarcinata din mai 2015 si vreau sa stiu daca am dreptul sa primesc indemnizatie crestere copil avand in vedere ca trebuie sa fi realizat ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia de maternitate? Gabriela Chertes Gabriela Chertes Buna, Am si eu nevoie de putin ajutor din partea voastra. Eu am terminat facultatea in luna iulie 2009 si am luat si licenta.Acum lucrez la un depozit de ... (vezi toată discuția)
Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)