Buna ziua,
Am si eu o intrebare:daca firma la care am avut cartea de munca nu a mai platit impozitul pe salarii din luna Decembrie,eu mai pot primi indemnizatia?Intreb pentru ca nu am primit banii pe luna Martie care trebuiau primiti pe data de 15-16.
Multumesc!
Pentru a primi indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti realizate venituri impozabile pe 12 anterior nasterii. Dv. puteti demonstra ca vi s-a retinut impozitul, daca angajatorul nu l-a depus in contul indicat de lege, mai departe este treaba organelor fiscale si chiar a politiei pentru deturnare de fonduri.
eu am nascut in urma cu 8 luni,primii bani i-am primit in decembrie,am primit si in ianuarie si februarie.Deci aveam 12 luni anterioare nasterii in care impozitul a fost platit.Eu nu inteleg de ce pe luna martie nu i-am mai primit.
am inteles,am sa incerc sa sun acolo sa intreb.Deci in concluzie nu are legatura cu faptul ca firma nu a mai platit impozitele din luna decembrie,eu trebuia oricum sa primesc indemnitazatia,nu?
Sigur ca o veti primi. Indemnizatia se asigura de la fondul national, se plateste de angajator prin regularizarea sumelor intre firma si casa de sanatate. Probabil ca angajatorul, in cadrul regularizarii sumelor, nu a primit sumele acoperitoare si nu vrea sa plateasca din fondurile lui. De aceia v-am sfatuit sa-i consultati.