avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Vreau in Romania, dar nu doar 1 an... Cum fac sa stau ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Vreau in Romania, dar nu doar 1 an... Cum fac sa stau mai mult?

Am un prieten american, care a venit in Romania de curand si a primit permis de sedere temporara in tara de 1 an (viza religioasa). Lucreaza cu o asociatie religioasa non-profit. Exista vreo lege sau vreo modalitate prin care el sa poata primi permis de sedere temporara in Romania pentru 5 ani??
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 17:15, 18 Martie 2010
Sunt variante, daca are domiciliul permanent aici, daca se casatoreste cu un cetatean roman etc.
Dar doar daca lucreaza cum ati spus, nu prea sunt sanse.
Puteti studia site-ul oficial al Oficiului roman pt imigrari : www.ori.mai.gov.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis sedere temporara cetatean non ue crisvenro crisvenro Daca un cetatean non UE se casatoreste pe teritoriul Romaniei cu un cetatean roman, cetateanul non UE avand in momentul casatoriei viza turist care in multe ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspunde-ti la intrebare denush denush imi spune-ti va rog ce probleme o sa am in cazul in care eu ma aflu in Romania si am viza expirata (vezi toată discuția)
Drept de rezidenta? vrabie.alina vrabie.alina sper ca pun intrebarea la \"rubrica\" potrivita si ca ma veti ajuta cu un raspuns :) am o prietena cu dubla cetatenie (algeriana si libaneza); are nevoie de ... (vezi toată discuția)