avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit/divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit/divort

Daca in timpul divortului unul din soti face un credit il obliga pe celalalt cu ceva? La partaj se poate luan in calcul acest lucru?Banii obtinuti prin acest credit se impart?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 01:10, 20 Martie 2010
da,se ia in calcul,cel mai bine ar fi sa faceti o tranzactie cu privire la partaj,consultati un avocat
nu , doar apare data acordari creditului ori daca deja sunteti in divort nu cred ca la partaj o sa gasiti un judecator care sa va creada ca ati cheltuit bani impreuna
crisv a scris:

da,se ia in calcul,cel mai bine ar fi sa faceti o tranzactie cu privire la partaj,consultati un avocat
domnul avocat a vrut sa spuna ca daca luati un imprumut ptr a zugravi de exemplu apartamentul pe care -l partajati atunci da poate fi luat in calcul
pt acordarea unui credit, de regula, banca solicita si semnatura sotului/sotiei.
daca nu se intampla asta, datoria la banca e personala a imprumutatului, la fel si banii imprumutati.

In caz de divort si partaj, in masa de partajat se introduc atat bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei cat si creditele/datoriile contractate de acestia in aceeasi perioada.
Ar fi o inechitate ca un credit luat in timpul casatoriei de unul dintre soti pentru cheltuirea lui in comun, sub o forma sau alta, sa fie considerat ca datorie personala a sotului contractant, de aceea si acest credit va intra in masa partajabila.
Va recomand sa angajati un avocat. ;)

Alte discuții în legătură

Imprumut comun-soti divortati calin cristiana calin cristiana In cazul desfacerii casatoriei, neurmata de procedura de partajare a bunurilor, cum se procedeaza cu un credit pentru nevoi personale luat in timpul ... (vezi toată discuția)
Casa comuna luata de banca flo8200 flo8200 Casa comuna sotilor este ipotecata pentru un credit de nervoi personale a sotului, bani cu care si-a imprumutat firma unde este asociat unic. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)