avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit/divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit/divort

Daca in timpul divortului unul din soti face un credit il obliga pe celalalt cu ceva? La partaj se poate luan in calcul acest lucru?Banii obtinuti prin acest credit se impart?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 01:10, 20 Martie 2010
da se imarte valoarea creditului.
sunteti inca casatoriti, asa ca va trebui sa dovediti ca nu v-ati atins de acei bani sau nu au fost investiti intr-un bun comun - cum ar fi o imbunatatire adusa locuintei-.
Fiind in timpul divortului...este clar ca in fapt sunteti despartiti iar deciziile luate sunt personale nemaiexistand acordul comun de a face un imprumut sau de a-l cheltui impreuna.Deci nu va intra la masa partajabila.
Totusi daca imprumutul se face sau se foloseste in scopul de a acoperi alte cheltuieli dau alte datorii facute in timpul casatoriei...acest imprumut va intra la masa partajabila..., bineinteles ca element pasiv....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut comun-soti divortati calin cristiana calin cristiana In cazul desfacerii casatoriei, neurmata de procedura de partajare a bunurilor, cum se procedeaza cu un credit pentru nevoi personale luat in timpul ... (vezi toată discuția)
Casa comuna luata de banca flo8200 flo8200 Casa comuna sotilor este ipotecata pentru un credit de nervoi personale a sotului, bani cu care si-a imprumutat firma unde este asociat unic. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit cu ipoteca octaviaescu octaviaescu Buna ziua Am divortat de sotul meu la notar, acum ramane de rezolvat problema partajului....de fapt singurul lucru care ne leaga este creditul garantat cu ... (vezi toată discuția)