avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru neacordare de prioritate

Buna seara,

Azi 18.03.2010 circulam pe calea Dorobanti dinspre Charles de Gaulle iar la semaforul de la dorobanti am facut dreapta, un pieton se angajase in traversarea strazii pe banda a 3-a, iar eu am trecut pe prima banda, politia era imediat dupa semafor m-au oprit si mi-au suspendat permisul pentru o perioada de 30 de zile + amenda aferenta. Acum intreb si eu daca am vreo sansa de a contesta PV sau de a reusi sa imi iau permisul inapoi deoarece totusi distanta este destul de mare intre mine si pieton.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:03, 21 Martie 2010
Formulati contestatie in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal si la depunerea acesteia veti primi o dovada cu care veti merge la politie si va veti recupera carnetul pe prioada procesului la instanta de fond.De asemenea in care vi se va respinge contestatia formulata aveti posibilitatea declararii recurs in termen de 15 de la data comunicarii sentintei, cand din nou cu un certificat de grefa veti instiinta politia ca ati decalarat recurs si veti putea uza in continuare de permis.Contactati un avocat pentru ca acesta sa verifice daca exista cauze de nulitate a procesului-verbal incheiat.
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
multumesc pentru raspuns, dar credeti ca ma pot folosi de OUG 195/2002, art 6, pct 1, care defineste notiunea de acordare de prioritate citez:"Obligatia oricarui participant la trafic de a nu isi continua deplasarea sau de a nu efectua orice alta manevra daca prin aceasta ii obliga pe ceilalti participanti la trafic care au prioritate de trecere sa isi modifice brusc directia sau viteza de deplasare ori sa opreasca"
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
pitrici, utilizator
Nu puteti invoca decat faptul ca procesul verbal ,ori a fost intocmit cu incalcarea prevederilor legale,ori ca mentiunile din acesta nu sunt reale si aceasta,administrand probatorii cu acte si cu martori..
Verificati in procesul verbal consemnarile daca sunt corecte si daca sunt completate toate rubricile,in sensul prev.de art.16-17 din OG nr.2/2001.
Cu tot regretul,eu nu va dau prea mari sanse sa vi se admita contestatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Nu cumva pietonul a traversat pe culoarea rosie a semaforului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a retinut permisul de conducere pentru neacordare trecere pietoni ddaniel4416 ddaniel4416 [b]Buna ziua as dori un sfat sau in caz ca contestatia nu are nici un rezultat pe cineva care ar putea sa se ocupe de recurs .[/b] Va atasez exact plangerea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal - completat eronat LBLucianBogdan LBLucianBogdan Buna ziua, Am primit o amenda in trafic si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonului aflat in traversare. In ... (vezi toată discuția)
Retinere pemis de conducere - neacordare prioritate trecere de pietoni niculaucarmen niculaucarmen a fost retinut permisul de conducere si a fost intocmit un proces verbal pentru urmatoarea situatie: soferul unui autoturism se afla pe banda 2 de circulatie ... (vezi toată discuția)