avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces Verbal - completat eronat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces Verbal - completat eronat

Buna ziua,

Am primit o amenda in trafic si mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonului aflat in traversare.

In procesul verbal agentul de politie nu si-a completat numele corect, numele sau fiind *** Alexandru, iar el a scris doar *** Alex.

Pe langa acest lucru in procesul verbal a fost scris faptul ca eu circulam pe banda a doua, eu circuland pe banda intai, fapt ce poate fi demonstrat pe filmarea de pe aparatul masinii de politie.

Considerati ca aceste doua motive imi sunt de folos in cazul castigarii unei eventuale contestatii ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:58, 17 Noiembrie 2013
Aspectele mentionate nu constituie temei legal pentru anulare PV contraventie
Cu motivele invocate aveti sanse minime de castig.
Presupun ca pietonul traversa printr-un loc permis. In functie de conditiile reale in care a avut loc accidentul (viteza de deplasare a autoturismului, locul in care se afla autoturismul in momentul in care pietonul s-a angajat in traversare, etc., etc.,) s-ar putea sa aveti sanse de castig.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv de contraventie rutiera dynoviorel dynoviorel buna ziua. in urma cu 3 zile am fost oprit si sanctionat de catre politia Prahova ,circuland pe dn1,pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton florynd florynd Buna ziua, Vreau sa va expun cazul meu de suspendare a permisului de conducere in speranta ca sfatul dvs ma va ajuta sa iau o decizie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)