avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... autorizatie pentru gard
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

autorizatie pentru gard

imi trbuie autorizatie pentru un gard de plasa cu zid de beton?daca da cat costa si ce acte iimi trebuie?;)
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 08:52, 19 Martie 2010
Buna ziua !
Aspectul gardului nu este o chestiune indiferenta. Pentru locuintele noi, dar si pentru cele vechi, forma si caracteristicile sale se stabilesc prin norme urbanistice, relativ restrictive pentru unele zone ale localitatilor. Urbanistii au in vedere mai multe aspecte. In primul rand acesta trebuie sa fie estetic si sa se armonizeze cu constructiile (si gardurile) adiacente. In general regimul de inaltime si materialul din care este executat gardul se stabilesc prin Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire eliberate de primarie. Ele pot obliga la executia unui gard opac sau nu, metalic, din lemn, zidarie sau o combinatie intre acestea.
Taxele sunt diferite in functie de zona, avand in vedere ca sunt aprobate de Consiliul Local.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltare gard Emicris Emicris as dori sa va intreb, daca gardul dintre noi si vecinii nostri (cu care nu ne avem prea bine) este construit, dar am dori sa-l facem mai inalt decât este in ... (vezi toată discuția)
Proiect de demolare Mircea Razvan Mircea Razvan Buna ziua. Am castigat definitiv un proces civil in care sunt abilitat sa demolez constructiile de beton si zidarie pe schelet metalic ( foste cotete ) ... (vezi toată discuția)
Autorizatie gard din plasa de sarma ContSters94154 ContSters94154 Am un teren extravilan (arator) si vreau sa-l imrejmuiesc cu gard din boltari (stalpishori de beton armat) si plasa de sarma. Oare am nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)